Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Αύξηση άνω του 1% των τιμών με υποστήριξη από Κίνα και ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Αύξηση άνω του 1% των τιμών με υποστήριξη από Κίνα και ΗΠΑ
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) παρουσιάζει αύξηση κατά 77 σεντς ή 1,53% και διαμορφώνεται στα 51,06 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα (19/10) το μεσημέρι άνω του 1% εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής στην Κίνα και των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ενώ επικρατεί αισιοδοξία στις αγορές για την υλοποίηση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής.
Συγκεκριμένα, περί τις 16:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent παρουσιάζει αύξηση κατά 67 σεντς ή 1,30% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο και διαμορφώνεται στα 52,35 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) παρουσιάζει αύξηση κατά 77 σεντς ή 1,53% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο και διαμορφώνεται στα 51,06 δολάρια το βαρέλι.
Ο σημαντικότερος παράγοντας για την αύξηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» είναι η μείωση κατά 9,8% της παραγωγής αργού πετρελαίου της Κίνας.
Επιπλέον, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 14 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με του εμπόρους πετρελαιοειδών, την αύξηση των τιμών του πετρελαίου βοήθησε εκτός των παραπάνω παραγόντων και η διολίσθηση του δολαρίου έναντι των άλλων νομισμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης