Χρηματιστήριο & Αγορές

Η ανησυχία για την αύξηση των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ προκαλεί πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Η ανησυχία για την αύξηση των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ προκαλεί πτώση στις τιμές του πετρελαίου
Στο 75% η μείωση της παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα 30/1/2017 καθώς η αύξηση των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ επέκτεινε την ανησυχία για την άνοδο της παραγωγής την στιγμή που παραγωγοί πετρελαίου παγκοσμίως προσπαθούν να συμμορφωθούν με τη συμφωνία για λιγότερη άντληση, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τις τιμές.
Ο αριθμός των ενεργών εξέδρων πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα  στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του  2015 σύμφωνα με τα στοιχεία του  Baker Hughes, εκμεταλλευόμενοι τις τιμές του πετρελαίου που βρίσκονται πάνω από 50 δολάρια  το βαρέλι.
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς τιμών του brent μειώθηκε κατά 38 σεντς στα 55,14 δολάρια το βαρέλι στις 12:31 μμ ET (1731 GMT), ενώ στις ΗΠΑ τα futures αργού διολίσθησαν  48 σεντς, φθάνοντας στα  52,69 δολάρια.
Στις 20: 30 ώρα Ελλάδας η τιμή του brent βρισκόταν στα 55,26 δολάρια το βαρέλι με υποχώρηση 0,47%  και το αργό στα 52,69 δολάρια με πτώση 0,90%
Ο Frank Klumpp, αναλυτής πετρελαίου του Landesbank Baden-Wuerttemberg στη Στουτγάρδη δήλωσε ότι: «τρεις παράγοντες  επηρεάζουν τις τιμές: Η ισχυροποίηση του δολαρίου, η σταθερή αύξηση του αριθμού εξέδρας  στις ΗΠΑ και τα στοιχεία της συμμόρφωσης του ΟΠΕΚ"
Ο ΟΠΕΚ  και άλλοι ανεξάρτητοι παραγωγοί , συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας συμφώνησαν να μειώσουντην παραγωγή κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (BPD) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 για να περιορίσουν την υπερπροσφορά των τελευταίων δύο ετών.
Οι πρώτες  ενδείξεις συμμόρφωσης δείχνουν μείωση της παραγωγή κατά 900.000 βαρέλια ανά ημέρα (BPD), τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Petro-Logistics, εταιρεία που παρακολουθεί προσφορά του ΟΠΕΚ.
Αυτό δείχνει ότι θα πρέπει να πληρούνται μόνο το 75% των στοχευμένων περικοπών, δήλωσε ο Τόνι Headrick, αναλυτής ενέργειας της  CHS στη Μινεσότα.
«Υπάρχει μια ανησυχία για το πόσο μεγάλη είναι η περικοπή σε σχέση με την αντοχή της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Headrick. «Το κενό είναι λίγο στενότερο από ότι περίμεναν πιο πρόσφατα."
Ο Tamas Varga, αναλυτής της PVM Oil Associates στο Λονδίνο, είπε ότι η είδηση «δεν είναι πολύ ενθαρρυντική», και άφησε να εννοηθεί ότι μόνο το 75% του στόχου μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ είχε εκπληρωθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης