Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Σε υψηλό ο Nasdaq - Παρενέργειες προκάλεσαν τα αποτελέσματα της Chevron

tags :
Wall Street: Σε υψηλό ο Nasdaq -  Παρενέργειες προκάλεσαν τα αποτελέσματα της Chevron
Το Energy Select Sector SPDR Fund ETF (XLE) υποχώρησε περισσότερο από 1%
Με μεικτές τάσεις διαπραγματεύθηκαν οι  μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 27/1/2017 μετά την αρχική ανάγνωση για το ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημείωσε πτώση κατά 15 μονάδες, με την  Chevron και την Goldman Sachs να συμβάλλουν με τις περισσότερες απώλειες και έκλεισε στις 20.093 μονάδες με υποχώρηση 0,04%.
Οι  μετοχές της Chevron μειώθηκαν μετά  τα απογοητευτικά τριμηνιαία αποτελέσματα που ανακοίνωσε.
Το Energy Select Sector SPDR Fund ETF (XLE) υποχώρησε περισσότερο από 1% .
Επίσης, επιβάρυνση προκλήθηκε και από την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ που οδήγησε  σε πτώση τις τιμές του αργού, με το WTI να υποχωρεί 1,13% στα  53,17 δολάρια το βαρέλι.
Στις 23:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 532,13 δολάρια καταγράφοντας πτώση 1,21% ενώ η τιμή Brent είχε απώλειες 1,48% στα 55,41 δολάρια το βαρέλι
Ο S & P 500 υποχώρησε 0,2 % με το  real estate  να έχει απώλειες  περισσότερο από 1% και έκλειισε στις 2294,69 μονάδες με  πτώση 0,09%. Ο Nasdaq διαπραγματευόταν ακριβώς πάνω από το νεκρό σημείο και τελικά έκλεισε με άνοδο 0,10% στις 5660,78 μονάδες .
Ο S & P Energy Sector  έκλεισε στις  544,42 μονάδες με πτώση 0,94%.
«Η αγορά πιθανότατα πήγε λίγο πιο μπροστά από τον εαυτό της με όλες αυτές τις προτεινόμενες αλλαγές από τη νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο Sean O'Hara, πρόεδρος Pacer ETF Distributors. "Τα αποτελέσματα πρέπει να ταιριάζουν με τις προσδοκίες."
Η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο κατά το τέταρτο τρίμηνο, αλλά οι σταθερές καταναλωτικές δαπάνες και η αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων δείχνουν ότι  η οικονομία θα συνεχίσει να επεκτείνεται.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,9%, το ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου, την Παρασκευή στην πρώτη εκτίμηση του ΑΕΠ για  το τέταρτο τρίμηνο. Αυτό ήταν μια απότομη επιβράδυνση από το 3,5% ρυθμό ανάπτυξης του τρίτου τρίμηνου.
«Το ΑΕΠ επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Η οικονομία των ΗΠΑ έχει κολλήσει σε αυτό το φάσμα ανάπτυξης», δήλωσε ο Michael Arone, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της State Street Global Advisors. Η αγορά "προσβλέπει στη δημοσιονομική πολιτική ενίσχυση αυτής της οικονομίας."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης