Χρηματιστήριο & Αγορές

Σταθεροποίηση στις τιμές του χρυσού – Ρευστοποιήσεις σε υψηλό 2 μηνών από επενδυτές

tags :
Σταθεροποίηση στις τιμές του χρυσού – Ρευστοποιήσεις σε υψηλό 2 μηνών από επενδυτές
Οι αναλυτές μείωσαν τις προσδοκίες για τις τιμές του χρυσού αυτό το έτος μετά την αδύναμη απόδοση του μετάλλου το τέταρτο τρίμηνο
Ο χρυσός άλλαξε «πλεύση»  κατά την διάρκεια της συνεδρίασης την Παρασκευή 2/1/2017, δίνοντας νωρίς απώλειες,  καθώς η αγορά μετοχών και οι  αποδόσεις των εντόκων  υποχώρησαν , αλλά το μέταλλο ήταν σε καλό δρόμο για την πρώτη εβδομαδιαία απώλεια του έτους καθώς  οι traders εξαργυρωθούν το ράλι αυτής της εβδομάδας στο υψηλό δύο μηνών.
Στην Spot αγορά ο χρυσός  ήταν 0,13% υψηλότερο στα 1,190.06 δολάρια  η ουγγιά, ενώ  στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού με παράδοση Φεβρουαρίου ενισχύθηκαν  0,03% στα 1,189.40  δολάρια ανά ουγγιά.
Το δολάριο ήταν 0,2% πάνω έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι  η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο κατά το τέταρτο τρίμηνο.
Αυτό βοήθησε το χρυσό να κινηθεί κάτω από το υψηλό της Τρίτης των  1,219.59 δολαρίων η ουγγιά και να τερματίσετε των τεσσάρων εβδομάδων σερί με 1,6% εβδομαδιαία απώλεια.
 Στις 20:45  ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1190,30 δολάρια  με άνοδο 0,04%
Η Federal Reserve των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να προβεί σε ανακοινώσεις  την Τετάρτη, μετά από μια διήμερη συνάντηση.
«Το δολάριο είναι μια μεγάλη επιρροή για το χρυσό τώρα, έτσι ώστε να είναι σε τρέχουσα κίνηση," δήλωσε ο αναλυτής  της  ING Hamza Khan. "Αλλά συνολικά νομίζω ότι οι εβδομάδες των κερδών που είχαμε είναι πιο ενδεικτικές από αυτό το pull-back, το οποίο θα μπορούσε απλώς να οφείλεται σε ανθρώπους που αποκομίζουν κάποια κέρδη και την αναμονή για τις συνεδριάσεις της Fed."
Οι αναλυτές μείωσαν τις προσδοκίες για τις τιμές του χρυσού αυτό το έτος μετά την αδύναμη απόδοση του μετάλλου το τέταρτο τρίμηνο, με την προοπτική των  περαιτέρω αυξήσεων  των επιτοκίων από τη Fed γεγονός που επηρεάζει την ψυχολογία της αγοράς.
Η  ζήτηση  χρυσού στην Ινδία βελτιώθηκε  αυτή την εβδομάδα, καθώς  ενισχύθηκε από την πτώση των τιμών στο εξωτερικό, αν και ορισμένοι καταναλωτές περιμένουν μείωση του  εισαγωγικού δασμού   στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης που θα καταττεθεί την επόμενη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης