Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε νέο ιστορικά υψηλά έκλεισαν S & P 500, Nasdaq - Στο χαλκό 5950 δολ/τόνος το ενδιαφέρον

Σε νέο ιστορικά υψηλά έκλεισαν S & P 500, Nasdaq - Στο χαλκό 5950 δολ/τόνος το ενδιαφέρον
Ο S & P Energy Sector έκλεισε στις 546,61 μονάδες με άνοδο 0,98%
Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αυξήθηκαν την Τρίτη 24/1/2017 με τα υλικά να ενισχύονται πάνω από 2,5% μετά την υπογραφή διαταγμάτων από τον Donald Trump.
Ο S & P 500  κατέγραψε ρεκόρ στις 2280,07 μονάδες ενισχυμένος 0,66%, με υλικά να οδηγούν οκτώ τομείς υψηλότερα.
Ο S & P Energy Sector έκλεισε στις 546,61 μονάδες με άνοδο 0,98%.
Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Μαρτίου αυξήθηκαν περισσότερο από 2% με αποτέλεσμα οι τιμές spot να ανέλθουν στα 5950 δολάρια ανά τόνο.
Σε αυτό βοήθησε και απεργία σε μεγάλο ορυχείο στην Χιλή.
Τα futures σε πλατίνα και παλλάδιο  ενισχύθηκαν περισσότερο από 2%.
«Νομίζω ότι η πραγματική άνοδος στην αγορά ήταν ο δεύτερος γύρος των εκτελεστικών αποφάσεων από τον Λευκό Οίκο," είπε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Wunderlich Securities. "Αυτό είναι ένα ράλι Trump-υποδομών."
Ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε διάταγμα που θα καταστήσει ευκολότερο για την TransCanada την κατασκευή του αγωγού Keystone XL και για  την Energy Transfer Partners την κατασκευή του τελικού ανολοκλήρωτου τμήματος του αγωγού Dakota Access.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 112 μονάδες, με την IBM να συμβάλει τα περισσότερα κέρδη και έκλεισε με κέρδη 0,57% στις 19.912,71 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,8% με ένα νέο ρεκόρ το απόγευμα  για το εμπόριο και έκλεισε στις 5600,96 μονάδες.
«Η αγορά αναζητεί ανακούφιση στην πολυαναμενόμενη ανάκαμψη των εταιρικών κερδών», δήλωσε ο Scott Clemons, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Brown Brothers Harriman.
Ο Nick Raich, Διευθύνων Σύμβουλος της The Earnings Scout,, δήλωσε ότι  από τις 79  εταιρείες του S & P 500 εταιρείες που έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία, το 70% ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ το 53% ήταν κάτω από τις προβλέψεις.
Ωστόσο,ο  Raich πρόσθεσε ότι «δεν βλέπουμε οι εκτιμήσεις για τα κέρδη (για το πρώτο τρίμηνο) να ανεβαίνουν, όπως τόσοι πολλοί ανέμεναν με τις πολιτικές του Trump." "Αυτό είναι σίγουρα απογοητευτικό για ορισμένους."
Η ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά  στις ΗΠΑ διαπραγματεύεται σε στενό εύρος για πάνω από ένα μήνα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική ατζέντα του Trump σχετικά με τις περικοπές φόρου ιδιαίτερα των εταιρειών, την απορρύθμιση και τις κρατικές δαπάνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης