Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Οι περικοπές του ΟΠΕΚ στραγγίζουν τα αποθέματα αργού - Στα 53 δολάρια η τιμή

Πετρέλαιο: Οι περικοπές του ΟΠΕΚ στραγγίζουν τα αποθέματα αργού - Στα 53 δολάρια η τιμή
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ  αυξήθηκαν κατά περίπου 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20η Ιανουαρίου.
Οι τιμές του πετρελαίου αναρριχήθηκαν υψηλότερα την Τρίτη 24/1/2017 μετά την ανακοίνωση των  εβδομαδιαίων στοιχείων για τα αποθέματα των ΗΠΑ και τον περιορισμό της παγκόσμιας αγοράς από την μείωση της παραγωγής.
Οι αυξημένες γεωτρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, θα μπορούσαν  να θέσουν εμπόδια στην άνοδο των τιμών.
Στις ΗΠΑ το αργό  βρέθηκε  μέχρι 43 σεντς, ή 0,8% πάνω στα 53,18 δολάρια. Το πετρέλαιο τύπου brent  ήταν 17 σεντς στα 55,40 δολάρια το βαρέλι στις  14:33 ET (1933 GMT).
Στις 22: 35 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 53,05 δολάρια με άνοδο 0,57% και το brent στα 55,28 δολάρια με άνοδο 0,09%.
Υπουργοί του ΟΠΕΚ και μεγάλων ανεξάρτητων δήλωσαν την Κυριακή ότι από τα περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (BPD) που  είχαν συμφωνήσει να απομακρυνθούν από την αγορά  αρχής γενομένης από την  τη 1η Ιανουαρίου, 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έχουν περικοπή.
Ο  υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, δήλωσε τη Δευτέρα 23/1/2017 ότι οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες πετρελαίου που εργάζονται στο έδαφός του συμμετείχαν στις μειώσεις της παραγωγής που συμφωνήθηκαν με τον ΟΠΕΚ.
Όμως, η μείωση της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ αντισταθμίζεται από την αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ, καθώς οι τιμές αυξάνονται.
Οι drillers στις ΗΠΑ άνοιξαν περισσότερες εξέδρες απ’ ότι τα τελευταία 4 τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, επεκτείνοντας την ανάκαμψη γεωτρήσεις οκτώ μηνών.
"Ο ΟΠΕΚ ότι μπορεί να έχει λάβει περισσότερα από ό, τι ζήτησε  με την εκ νέου ενεργοποίηση των γεωτρήσεων  στις  ΗΠΑ," επεσήμανε ο Jim Ritterbusch, πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας ενέργειας Ritterbusch & Associates.
Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 6 % από τα μέσα του 2016, αν και παραμένει κάτω 7% κάτω από την κορυφή το 2015.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ  αυξήθηκαν κατά περίπου 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20η Ιανουαρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης