Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη στη Wall Street – Με άνοδο έκλεισαν και οι 3 βασικοί δείκτες της αγοράς

Κέρδη στη Wall Street – Με άνοδο έκλεισαν και οι 3 βασικοί δείκτες της αγοράς
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,48% και έκλεισε στις 19827 μονάδες
Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  ενισχύθηκαν  την Παρασκευή 201/1/2016, αλλά επέστρεψαν  κάποια από τα κέρδη τους, μετά από την πρώτη ομιλία του  Donald Trump ως πρόεδρος.
«Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από τις καταστροφές των άλλων χωρών για τα προϊόντα μας, κλέβοντας τις επιχειρήσεις μας, και καταστρέφουν τις θέσεις εργασίας μας», δήλωσε ο Trump μετά την ορκωμοσία του. "Η προστασία θα οδηγήσει σε μεγάλη ακμή και δύναμη. "
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,48% ( 94 μονάδες)  στις 19827 μονάδες αφού κατά την διάρκεια της συνεδρίασης είχε σημειώσει άνοδο πάνω από 100 μονάδες, με την Procter & Gamble, η Merck και η IBM να συμβάλλουν με τα περισσότερα  κέρδη.
"Ήταν μια πολύ λαϊκίστικη  ομιλία. Μιλούσε σε όσους τον ψήφισαν," δήλωσε ο Quincy Krosby, στρατηγικός αναλυτής της  Prudential Financial. "Σαφώς, δεν ήταν ό, τι ανέμεναν πολλοί επενδυτές. Ήταν Vintage Trump.
Ο  S & P 500 ενισχύθηκε 0,34%, και έκλεισε στις 2271 μονάδες
Ο  S & P Energy Sector ενισχύθηκε 0,53% στις 547,41 μονάδες.
Το σύνθετο Nasdaq ενισχύθηκε 0,28%  στις 5555 μονάδες .
Οι τρεις βασικοί δείκτες διαπραγματεύονται πάνω από 0,5% υψηλότερα  μετά  από την ομιλία του Trump.
«Δεν αποφασίζουν να πάει ψηλά. Αποφάσισε να πάει λαϊκίστικα  και με προστατευτισμό, και αυτό είναι κάτι που θα πάμε να πρέπει να συνηθίσουν να. Όταν βάζετε μαζί λαϊκισμό και προστατευτισμό, έχει πολλές οικονομικές επιπτώσεις», εκτιμά ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της  ο Wunderlich Securities. "Πηγαίναμε υψηλότερα με τις ελπίδες κάτι  που χρειάζεται χρόνος για να συμβεί στην Ουάσινγκτον."

www.worlgenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης