Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Ανάκαμψη των τιμών λόγω της διολίσθησης του δολαρίου

Πετρέλαιο: Ανάκαμψη των τιμών λόγω της διολίσθησης του δολαρίου
Η τιμή του Brent κερδίζει 39 σεντς ή 0,76% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο και διαπραγματεύεται στα 51,91 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία σήμερα Τρίτη (18/10), με τη βοήθεια της διολίσθησης του δολαρίου και την πεποίθηση των επενδυτών ότι η υπερπροσφορά στις παγκόσμιες αγορές μπορεί να επιβραδυνθεί πριν από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Νοέμβριο για τη μείωση της παραγωγής.
Ειδικότερα, στις 14:45 ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent κέρδιζε 39 σεντς ή 0,76% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο και διαπραγματευόταν στα 51,91 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού τύπου WTI κέρδιζε 43 σεντς ή 0,86% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο και διαπραγματευόταν στα 50,36 δολάρια το βαρέλι.
Εκτός από την διολίσθηση του δολαρίου, οι αναλυτές ενέργειας επισημαίνουν και την πιο αργή συσσώρευση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, που ευνοεί την αύξηση των τιμών.
Η Citi Bank αναφέρει σε έκθεσή της, ότι η συνολική μείωση των αποθεμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και την Ευρώπη ανέρχεται σε 35,9 εκατομμύρια βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης