Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Αμετάβλητο στο 0% παρέμεινε το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ - Καμία αλλαγή στο QE

tags :
Αμετάβλητο στο 0% παρέμεινε το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ - Καμία αλλαγή στο QE
Το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης παραμένει στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,40%.
Αμετάβλητα παρέμειναν τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά την σημερινή 19/1/2017 συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.
Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το κύριο επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 0%, το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,40%.
«Αναμένουμε ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή χαμηλότερα επίπεδα για μακρά περίοδο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το μηνιαίο ύψος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης παρέμεινε στα 80 δισ. ευρώ έως τον Μάρτιο του 2017, καθώς από τον Απρίλιο αναμένεται να περιοριστεί στα 60 δισ. ευρώ.
Η ΕΚΤ επανέλαβε επίσης, ότι το πρόγραμμα, εάν χρειαστεί, θα παραταθεί και πέραν του Δεκεμβρίου του 2017 και επαναδιατύπωσε τη δέσμευση για αλλαγές στους όρους και το μέγεθος της ποσοτικής χαλάρωσης, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι θα εξακολουθήσει να διενεργεί μηνιαίες αγορές ύψους 80 δισεκ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων (asset purchase programme - APP) μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2017 και ότι από τον Απρίλιο του 2017 προβλέπεται ότι το ύψος των καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων θα διαμορφωθεί σε 60 δισεκ. ευρώ μηνιαίως μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2017 ή και αργότερα, εφόσον χρειαστεί, και πάντως έως ότου το Διοικητικό Συμβούλιο διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού η οποία να είναι συμβατή με την επιδίωξή του για τον πληθωρισμό.
Στις 15:30 (ώρα Ελλάδας)  θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Mario Draghi .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης