Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Απώλειες για τον Dow - Κέρδη για S & P 500 και Nasdaq

tags :
Wall Street: Απώλειες για τον Dow - Κέρδη για S & P 500 και Nasdaq
Ο S & P Energy Sector  έκλεισε με απώλειες 0,34% στις 548,53 μονάδες
Μεικτή ήταν η εικόνα  των μετοχών της Wall Street  σήμερα Τετάρτη 18/1/2017  μετά τις ανακοινώσεις της  Federal Reserve.
Η πρόεδρος της Fed Janet Yellen είπε ότι η οικονομία των ΗΠΑ κλείνει μέσα στους στόχους της κεντρικής τράπεζας, δίνοντας ώθηση για να αρχίσει η μείωση  των επιτοκίων. «Αυτή τη στιγμή το πόδι μας εξακολουθεί να είναι το πάτημα στο πεντάλ του γκαζιού, αν και, όπως ανέφερα, έχουμε χαλαρώσει λίγο πίσω», είπε η Yellen.
Μετά την ομιλία της Yellen, οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκαν κατά  2,42%.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones με πτώση 0,11% και έκλεισε στις 19804,68 μονάδες.
"Αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια πλάγια κίνηση σε γενικές γραμμές," είπε ο Hogan Wunderlich, σημειώνοντας η αγορά κέρδισε και περιμένει  να την προσέγγιση  Trump μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την Παρασκευή.
Ο S & P 500 έκλεισε με άνοδο 0,18% στις 2271,89 μονάδες
Ο S & P Energy Sector  έκλεισε με απώλειες 0,34% στις 548,53 μονάδες.
Ο Nasdaq κινήθηκε κοντά στην ευθεία γραμμή, καθώς οι μετοχές της Netflix υποχώρησαν περίπου 1% και τελικά έκλεισε με κέρδη 0,31% στις 5555.65 μονάδες
Οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν σε μεγάλο βαθμό εστιάσει στα σχέδια του εκλεγέντος Προέδρου Donald Trump για τα  δημοσιονομικά κίνητρα, την απορρύθμιση των ορισμένους τομείς και τη φορολογική μεταρρύθμιση. Οι περισσότεροι  δείκτες των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ από την εκλογή.
"Με πολλούς τρόπους, Trump έχει επισκιάσει την ανταλλαγή μηνυμάτων από αξιωματούχους της Fed", δήλωσε ο Quincy Krosby, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στο Prudential Financial. "Το μήνυμα της Fed είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος για την εξίσωση της αγοράς."
«Η αγορά αναμένει σαφήνεια κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της διοίκησης. Εξακολουθεί να υπάρχει κάποια επιφύλαξη όσον αφορά την εμπορική πολιτική," είπε ο Krosby. Καθ 'όλη την εκστρατεία του και μετά  τη νίκη του, ο Trump έχει εκφράσει  απόψεις προστατευτισμού σχετικά με το εμπόριο, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για επαναδιαπραγμάτευση βασικών εμπορικών συμφωνιών, όπως η NAFTA.
Οι επενδυτές επικεντρώθηκαν επίσης στα εταιρικά τριμηνιαία αποτελέσματα, όπως η Goldman Sachs ενώ και η Citigroup δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη. Η Goldman είχε αύξηση των εσόδων από συναλλαγές, αλλά η μετοχή υποχώρησε 0,75%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης