Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ο Nasdaq μετά τις δηλώσεις Trump

Wall Street: Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ο Nasdaq μετά τις δηλώσεις Trump
Ο S & P 500 έκλεισε με κέρδη 0,28% στις 2275,32 μονάδες με τηνστήριξη των ενεργειακών μετοχών
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αυξήθηκαν την Τετάρτη 11/1/2017 μετά από τον  συνέντευξη του νέου  Πρόεδρο των ΗΠΑ  Donald Trump και τα πυρά που εξαπέλυσε για την φαρμακευτική βιομηχανία.
Το σύνθετο Nasdaq υποχώρησε μετά  τις παρατηρήσεις Trump, καθώς το iShares Nasdaq βιοτεχνολογίας ETF (ΙΒΒ) μειώθηκε κατά 3 %. Τελικά ο, ο Nasdaq έκλεισεσε ιστορικό ρεκόρ του Nasdaq Composite στις 5.563,65 μονάδες, έχοντας καταγράψει άνοδο 0,21%
Ο S & P 500 ενισχυόταν 0,1%, με τις μετοχές ενέργειας να δίνουν στήριξη στον δείκτη με αύξηση 1% και έκλεισε με κέρδη 0,28% στις 2275,32 μονάδες.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαπραγματεύονται περίπου 70 μονάδες υψηλότερα το απόγευμα ET, με την Goldman Sachs και την IBM να συμβάλλουν με τα περισσότερα κέρδη και τελικά έκλεισε 19954,28 μονάδες με άνοδο 0,50%
Ο δείκτης blue-chips υποχώρησε, μετά τις παρατηρήσεις του Trump για τη φαρμακευτική βιομηχανία, που έχει εν συντομία φλερτάρει μετις 20.000 μονάδες.
O S & P Energy Sector έκλεισε με κέρδη 1,2% στις 550,65 μονάδες.
Ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος των συναλλαγών και των παραγώγων στην Charles Schwab, δήλωσε ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει  αποδεχθεί σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα της αμφιβολίας του Trump. Είπε ότι θα αλλάξει μετά την ορκωμοσία. «Μετά από εκείνο το σημείο, οι ενέργειές του θα γίνουν πιο σημαντικές σε σχέση με ό, τι λέει."
Οι επενδυτές αναζήτησαν στη συνέντευξη Τύπου για στοιχεία σχετικά με τις προτεινόμενες πολιτικές του. Οι μετοχές στις ΗΠΑ κινητοποιήθηκαν  απότομα μετά τη νίκη του Trump, με την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση θα μειώσει τους εταιρικούς φόρους, θα απορρύθμιση ορισμένους τομείς και θα ενισχύσει με  φορολογικά κίνητρα την οικονομία.
Η συνέντευξη του Trump δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις πολιτικές.
«Η ελπίδα μας είναι ότι αυτές οι τρεις πολιτικές θα θεσπιστούν και θα ληφθεί μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση στο εμπόριο και τη μετανάστευση», δήλωσε ο Jon Adams, ανώτερος επενδυτικής στρατηγικής στην BMO Global Asset Management.. Είπε επίσης ότι αναμένει ο Trump  να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις πολιτικές του  μετά την ορκωμοσία του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης