Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Goldman Sachs: Ποιες αλλαγές αναμένει η Wall Street από τη διακυβέρνηση Trump

Goldman Sachs: Ποιες αλλαγές αναμένει η Wall Street από τη διακυβέρνηση Trump
Δεν φαίνεται η αγορά να αναμένει απορρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα ή του ενεργειακού κλάδου λόγωTrump
Μετά την απρόσμενη νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι αγορές μετοχών έπρεπε να επαναπροσδιορίσουν τις προσδοκίες τους για μια σειρά αλλαγών στην οικονομική πολιτική, σχολιάζει σε ανάλυσή της η Goldman Sachs.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, στην έκθεσή της με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου 2017, καταλήγει σε τρία συμπεράσματα:
Καταρχάς, όσον αφορά τις δαπάνες, η αγορά μετοχών αναμένει μεγάλες περικοπές στην υγεία, αλλά την ίδια ώρα έχουν περιοριστεί οι προσδοκίες για αύξηση των δαπανών για υποδομές.
Τα νοσοκομεία υπεραπέδωσαν μετά την εκλογή του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, ωστόσο δεν θα είναι εύκολο να εφαρμοστούν οι αλλαγές που έχει προαναγγείλει.
Όσον αφορά τις δαπάνες για τις υποδομές, η Goldman εκτιμά ότι θα ανέλθουν στα 25 δισ. δολ. ετησίως, πολύ χαμηλότερα από την προεκλογική δέσμευση Trump για δαπάνες ύψους 100 δισ. δολ. 




Δεύτερον, στο φορολογικό μέτωπο, αναμένονται περικοπές των επιχειρηματικών φόρων, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για μια μετάβαση σε αύξηση της φορολογίας στις εισαγωγές.




Τρίτον, δεν φαίνεται η αγορά να αναμένει απορρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα ή του ενεργειακού κλάδου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την κερδοφορία των τραπεζών και των εταιρειών της ενέργειας.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης