Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Ιστορικό ρεκόρ στο Nasdaq στις 5.531 μονάδες

Wall Street: Ιστορικό ρεκόρ στο Nasdaq στις 5.531 μονάδες
 Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  κινήθηκαν μικτά την Δευτέρα 9/1/2017,με τον  Nasdaq  να καταγράφει ρεκόρ και με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να  υστερούν, καθώς οι επενδυτές ετοιμαζόταν για την έναρξη της περιόδου αποτελεσμάτων παρακολουθώντας την  πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Ο Nasdaq  βρέθηκε σε νέο υψηλό όλων των εποχών με άνοδο  0,35%στις 5531,82 μονάδες καθώς το iShares Nasdaq βιοτεχνολογίας ETF (IBB) και η Apple ενισχύθηκαν περίπου 1%. 
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε περίπου 60 πόντους, με την ExxonMobil και Chevron να έχει τις περισσότερες απώλειες και τελικά έκλεισε  στις 19.909,23 μονάδες με πτώση 0,35%
Ο S & P 500 διολίσθησε περίπου 0,3% , και έκλεισε στις  2268,90 μονάδες με πτώση 0,35% με την ενέργεια να κυριαρχεί καθώς οι οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν περίπου 3% σε 52,30 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών παραγωγή των ΗΠΑ.
Ο S & P Energy Sector έκλεισε με απώλειες 1,58% στις 549,33 μονάδες.
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει πραγματοποιήσει  ράλι από την εκλογική νίκη των ΗΠΑ Donald Trump, με αύξηση 17,9% από τις από 8 του Νοέμβρη, έως την Παρασκευή 6/1/2017.
"Οι αγορές έχουν επικεντρωθεί στην οικονομική πολιτική του, ... αλλά υπάρχει πάντα η αβεβαιότητα», δήλωσε ο Quincy Krosby, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στο Prudential Financial. "Οι συμμετέχοντες στην αγορά προσπαθώ να καταλάβουν ποια πολιτική πρόκειται ο  Trump να ακολουθήσει."
"Η ανησυχία  είναι ότι θα υπάρχει πολύς ενθουσιασμός για τις πολιτικές αυτές, αλλά δεν έχουν θεσπιστεί ακόμα», δήλωσε ο Bill Northey, επικεφαλής επενδύσεων στην Ιδιωτική ομάδα πελατών σε ΗΠΑ Τράπεζα.
Η στερλίνα υποχώρησε περισσότερο από 1% έναντι του δολαρίου στο 1,216 δολάρια, εν μέσω της αναδιατύπωσης των  εμπορικών  δεσμών με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit. Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά τις επιδόσεις του αμερικανικού δολαρίου έναντι έξι άλλων νομισμάτων, διαπραγματεύονται 0,25% χαμηλότερα.
Στις ΗΠΑ τα  κρατικά ομόλογα αυξήθηκαν τη Δευτέρα, με την απόδοση σημείωμα διετούς ολίσθηση σε 1,19 τοις εκατό και το σημείο αναφοράς απόδοση σημείωση 10-έτος σε 2.376 τοις εκατό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης