Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Οριακές απώλειες στη Wall Street - Σε αναμονή οι επενδυτές για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει οTrump

tags :
Οριακές απώλειες στη Wall Street - Σε αναμονή οι επενδυτές για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει οTrump
Με υποχώρηση έκλεισε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  την Πέμπτη, καθώς η αβεβαιότητα για κάποιες από τις πολιτικές του εκλεγέντος Προέδρου Donald Trump οδήγησε τους επενδυτές σε στάση αναμονής  παρά τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Trump ζήτησε την αναθεώρηση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα κατασκευάσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού. Ο  Trump ζήτησε επίσης από τις εταιρείες να μην μεταφέρουν θέσεις εργασίας από τις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.
"Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα», δήλωσε ο Jeremy Κλάιν, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities. «Δεν έχουμε  λεπτομέρειες σχετικά με τις πολιτικές του"  είπε ο Klein.
Στις ανησυχίες των επενδυτών προστέθηκε και η ακρόαση της Γερουσίας σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο, όπου στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την εκτίμησή τους για το αν η Ρωσία παρενέβει στις προεδρικές εκλογές.
«Η όλη ακρόαση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν το σύνολο των εκλογών ήταν hacked," δήλωσε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος σε 50 Park Investments. "Όταν υπάρχουν ανησυχίες για την απειλή στον κυβερνοχώρο, οι επενδυτές τείνουν  να στέλνουν χρήματα μακριά από τον κίνδυνο ενεργητικού στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια", όπως ο χρυσός, το ιαπωνικό γιεν και ομόλογα.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαπραγματεύονται περίπου 75 μονάδες χαμηλότερα, με την Goldman Sachs συμβάλλοντας τις περισσότερες απώλειες.
Τελικά ο Dow έκλεισε περίπου 42 μονάδες χαμηλότερα με πτώση 0,21% σστις 19899,29 μονάδες.
Ο S & P 500 σημείωσε μικρή υποχώρηση 0,08% στις 2269 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε0,20% στις 5487,94 μονάδες.
Ο S & P  Energy Sector υποχώρησε 0,32% στις 557,48 μονάδες.
«Είχαμε πολλές θετικές προσδοκίες τιμές από το τέλος του έτους ράλι, έτσι ώστε η αγορά συμπεριφέρεται αναλόγως», δήλωσε η Lisa Kopp, επικεφαλής της U.S. Bank Wealth Management. Είπε, επίσης, ότι, ενώ η ίδια είναι αισιόδοξη σχετικά με τα αποθέματα για το 2017, «οι μετοχές θα πρέπει να έρθουν σε ισχυρή θέση, από την άποψη των κερδών. Δεν υπάρχουν περιθώρια για απογοήτευση."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης