Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλό 4 εβδομάδων ο χρυσός - Συνεχίζουν την ανοδική πορεία παλλάδιο και πλατίνα

Σε υψηλό 4 εβδομάδων ο χρυσός - Συνεχίζουν την ανοδική πορεία παλλάδιο και πλατίνα
Τις καλύτερες επιδόσεις από τα πολύτιμα μέταλλα είχε το παλλάδιο, με άνοδο 9,2%
Ο χρυσός άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων την Πέμπτη, 5/1/2017 καθώς το δολάριο διολίσθησε περαιτέρω από το υψηλό 14 ετών που  βρέθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ το παλλάδιο και η πλατίνα επεκτείνουν τα εβδομαδιαία κέρδη.
Στην Spot αγορά ο χρυσός αυξήθηκε ήταν μέχρι 1,7% σε 1,176.01 δολάρια η ουγγιά, ενώ  στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού αναρριχήθηκαν 19 δολάρια έως 1,184.10 δολάρια η ουγγιά.
Οι τιμές spot αυξήθηκαν 2,4%  την εβδομάδα μέχρι στιγμής, έχοντας ωφεληθεί από την άνοδο του δολαρίου.
Στις 21:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1.180,90 δολάρια η ουγγιά ενισχυμένη κατά 1,34%.
"Παρά το γεγονός ότι η ευρύτερη εικόνα δεν έχει αλλάξει και η ανάπτυξη των ΗΠΑ βελτιώνεται, δεν πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω σημαντική ανατίμηση του δολαρίου μετά την ισχυρή άνοδο των τελευταίων μηνών και δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με την οικονομική πολιτική που αλλάζει» δήλωσε ο Daniel Briesemann αναλυτής της, Commerzbank προσθέτοντας αυτό θα πρέπει να είναι υποστηρικτικό για δολάρια σε χρυσό.
Τις καλύτερες επιδόσεις από τα πολύτιμα μέταλλα είχε το παλλάδιο, με άνοδο 9,2% ( διαβάστε περισσότερα εδώ) το οποίο συνεχίζει αυτή την εβδομάδα την πορεία του προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούλιο.
Το μέταλλο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των εκπομπών καυσαερίων από καταλύτες βενζίνης-powered, και  έχει αγοραστεί σε αναμονή των πωλήσεων οχημάτων ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες και ενισχύθηκαν επίσης το  ένα χαμηλότερο δολάριο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης