Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Αλουμίνιο: Κλείνει το το Alunorte στην Βραζιλία - Άλμα 3% στα 2200 δολ/τόνο στην τιμή

Αλουμίνιο: Κλείνει το το Alunorte στην Βραζιλία - Άλμα 3% στα 2200 δολ/τόνο στην τιμή

Νέα δεδομένα στην παγκόσμια προσφορά του μετάλλου μετά το κλείσιμο της μονάδας στην Βραζιλία

Σημαντική εξέλιξη στην παγκόσμια παραγωγή αλουμινίου αποτελεί η πλήρης διακοπή λειουργίας της μονάδας Alunorte στην Βραζιλία, ανακοίνωση στην οποία προέβη το Νorsk Hydro σήμερα 3/10/2018 .

Το εμπάργκο των αρχών της Βραζιλίας ως προς την λειτουργία της νέας επένδυσης για την αξιοποίηση και περιβαλλοντολογική διαχείριση του κοιτάσματος βωξίτη στον τομέα DRS2, οδηγεί στην πρόωρη εξάντληση του κοιτάσματος που αφορά την διαχείριση αποβλήτων στον τομέα DRS1, με αποτέλεσμα η δίοικηση να λάβει την απόφαση να κλείσει προσωρινά το 100% της παραγωγής. Αυτό οδηγεί στο κλείσιμο και του ορυχείου της Pragominas. Για δυσάρεστα νέα όσον αφορά την απασχόληση κάνει λόγο ο John Thuestad, EVP του Βωξίτη και της Αλουμίνας της εταιρίας.

Το Alunorte λειτουργούσε στο 50% από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι αρχές της Βραζιλίας δε δέχθηκαν να λειτουργήσει η νέα επένδυση που διέθετε τα πιο σύγχρονα φίλτρα παγκοσμίως για την διαχείριση των αποβλήτων βωξίτη με δυναμικότητα επίτευξης στερεότητας στο 70-75% και τον τομέα αποθήκευσης DSR2.

Οι επιπτώσεις θα επηρεάσουν το xαρτοφυλάκιο του Nork Hydro στο οποίο ανήκουν οι μονάδες, στον χρηματοοικονομικό και λειτουργικό τομέα. Αποτέλεσμα η άνοδος της τιμής του αλουμινίου κατά 3% στα 2200 δολ/τόνο.

"Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην κατεύθυνση εύρεσης λύσης για την επαναλειτουργία του Alunorte", δήλωσε ο κ. Thuestad.

Οι εξελίξεις δημιουργούν μείωση προσφοράς σε μια αγορά η οποία ήδη παρουσιάζει τέτοια χαρακτηριστικά αλλά και προβλήματα σε ανταγωνιστές της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

www.worldenergynews.gr

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης