Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέα υψηλά για Dow και S & P 500

tags :
Wall Street: Νέα υψηλά για  Dow και S & P 500

Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,98% στις 8028,23 μονάδες

To πρώτο του ρεκόρ από τον Ιανουάριο κατέγραψε την Πέμπτη 20/9/2018 στη Wall Street ο Dow Jones Industrial Average καθώς τα κέρδη στην Apple και η μείωση των εμπορικών φόβων οδήγησε σε άνοδο τον δείκτη 30 μετοχών.
Ο Dow σημείωσε άνοδο 251 μονάδων ή 0,95% στις 26656,98 μονάδες, καθώς οι Boeing, Caterpillar και Apple αυξήθηκαν.
Ο S & P 500 σημείωσε επίσης άνοδο 0,78%  στις 2930,75 μονάδες σημειώνοντας το πρώτο του υψηλό από τα τέλη Αυγούστου, καθώς τα υλικά και η τεχνολογία υπερέβησαν την απόδοση.
Ο Πρόεδρος Trump έγραψε το ρεκόρ του S & P 500 σε ένα tweet, λέγοντας "Συγχαρητήρια ΗΠΑ!"
Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,98% στις 8028,23 μονάδες, καθώς η Amazon κέρδισε 1%.
Η Apple διαπραγματεύθηκε επίσης κατά 1% υψηλότερα ενώ η Boeing και η Caterpillar, δύο καμπάνες για το εμπόριο, αυξήθηκαν κατά 0,6% και 2,2% αντίστοιχα.
Το κινεζικό υπουργείο εμπορίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η χώρα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν μέτρα για να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους. Τα σχόλια έρχονται καθώς οι δύο χώρες επέβαλαν δασμούς για τα αγαθά  η μια της άλλης.

To πετρέλαιο    
Με πτώση   0,5% έκλεισε η διαπραγμάτευση των futures (συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης) Οκτωβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό, στη Νέα Υόρκη, στον απόηχο των νέων σχολίων του Προέδρου Donald Trump για τον ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, το σχιστολιθικό έκλεισε στα 70,8 δολάρια ανά βαρέλι, όταν τα futures Νοεμβρίου για το Brent διαπραγματεύονται στα 78,6 δολάρια (-1%) στο Λονδίνο -στις 23:00.
Νωρίτερα σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγόρησε τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) ότι συνεχίζει να ωθεί υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου, καλώντας τα μέλη του να προβούν άμεσα σε μειώσεις.
«Προστατεύουμε τις χώρες της Μέσης Ανατολής, δεν θα ήταν ασφαλείς για πολύ καιρό χωρίς εμάς και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να πιέζουν για υψηλότερες και υψηλότερες τιμές πετρελαίου!
Θα το θυμόμαστε.
Το μονοπώλιο του ΟΠΕΚ πρέπει να μειώσει τις τιμές τώρα!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
Παράλληλα, με ξεχωριστή του ανάρτηση, ο Trump αναφέρθηκε στην αμερικανική οικονομία.
«Η οικονομία και οι θέσεις εργασίας καταγράφουν φανταστικές επιδόσεις.
Πολλές νέες θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου είναι διαθέσιμες στη μεγάλη και πολύ ζωντανή οικονομία μας.
Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι εκεί που βρίσκεστε, αρχίστε να ψάχνετε - αλλά να θυμάστε επίσης ότι η οικονομία μας μόνο βελτιώνεται.
Ψηφίστε στις ενδιάμεσες εκλογές!», ανέφερε.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης