Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Long στο Νικέλιο η Goldman Sachs - Μόνος κίνδυνος η ζήτηση από την Κίνα

Long στο Νικέλιο η Goldman Sachs - Μόνος κίνδυνος η ζήτηση από την Κίνα
Η Goldman Sachs αυξάνει τις πιθανότητες ότι οι τιμές του νικελίου θα διαπραγματεύονται μέχρι και τα 12.000 δολάρια τον τόνο στο τέλος του έτους
Στα 12.000 δολάρια «βλέπει» η Goldman Sachs την τιμή του Νικελίου το επόμενο διάστημα, μετά και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της Ινδονησίας ότι δεν θα προχωρήσει σε χαλάρωση των όρων των εξαγωγών μεταλλευμάτων (νικελίου και βωξίτη), προκειμένου να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις στη χώρα.
Η παραπάνω εξέλιξη υποδηλώνει ότι ένας από τους πρωταρχικούς καθοδικούς κινδύνους για τις τιμές του νικελίου είναι πιθανό να έχουν αφαιρεθεί.
Ως εκ τούτου η Goldman Sachs αυξάνει τις πιθανότητες ότι οι τιμές του νικελίου θα διαπραγματεύονται μέχρι και τα 12.000 δολάρια τον τόνο στο τέλος του έτους, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές των 10.600 / t.
Κατά συνέπεια προτείνει σύσταση long για τα συμβόλαια του νικελίου, ενώ εμφανίζεται περισσότερο επιφυλακτική για το στόχο των 15.000 δολαρίων, υπό τον κόνδυνο η Κίνα να μειώσει τη ζήτησή της εξαιτίας της επιβράδυνσης της βιομηχανικής παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης