Χρηματιστήριο & Αγορές

Eρντογάν: Εκτός δολαρίου οι συναλλαγές μας με την Ρωσία - Έρχεται κραχ στην τουρκική οικονομία

Eρντογάν: Εκτός δολαρίου οι συναλλαγές μας με την Ρωσία - Έρχεται κραχ στην τουρκική οικονομία

Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται σαν άγριοι λύκοι, αλλά θα νικήσουμε

Ο Erdogan επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για εμπορικές συναλλαγές εκτός δολαρίου
Τα «πυρά» του προς τις ΗΠΑ, έστρεψε εκ νέου ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος προανήγγειλε πως η Άγκυρα θα εγκαταλείψει τις συναλλαγές με δολάριο.  
«Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται σαν άγριοι λύκοι, μην τις πιστεύετε», δήλωσε ο Erdogan κατά τη διάρκεια του Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Κιργιστάν, σύμφωνα με τo AFP.

Αν αυτό συμβεί είναι προφανές ότι οι αγορές θα εντείνουν τις πιέσεις στην τουρκική οικονομία, που σημαίνει ότι η υποτιμητική κερδοσκοπία αλλά και η θηλιά ρευστότητας θα επιδεινώσουν δραματικά την κατάστασή της.Ο Ερντογάν δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του ρίσκου που παίρνει.
Ο Erdogan επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για εμπορικές συναλλαγές  εκτός δολαρίου.
«Χρησιμοποιώντας το δολάριο, μόνο μας βλάπτει, δεν θα παραδοθούμε, θα νικήσουμε», δήλωσε ο Erdogan στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επιχειρηματίες από την Τουρκία και το Κιργιστάν, καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Στις 24 Αυγούστου του 2018, η Μόσχα δήλωσε ότι θα απαντήσει στις τελευταίες κυρώσεις της Ουάσινγκτον, επιταχύνοντας τις προσπάθειες να εγκαταλείψει το αμερικανικό νόμισμα στις εμπορικές συναλλαγές.
 «Έφτασε η στιγμή που πρέπει να πάμε από λόγια σε πράξεις και να απαλλαγούμε από το δολάριο ως μέσο αμοιβαίων διευθετήσεων και να αναζητήσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Ryabkov.
Επιπλέον ο Erdogan τόνισε, πως η Άγκυρα δεν χρειάζεται άδεια από κανέναν για να αγοράσει ρωσικά συστήματα πυραύλων S-400, λίγες μέρες αφότου οι ΗΠΑ προειδοποίησαν εκ νέου τη χώρα να μην προβεί στην προμήθεια τους.

Πηγή: www.bankingnews.gr


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης