Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέο ιστορικά υψηλά για S & P 500 και Nasdaq, μετά την συμφωνία ΗΠΑ και Μεξικό

Wall Street: Νέο ιστορικά υψηλά για S & P 500 και Nasdaq, μετά την συμφωνία ΗΠΑ και Μεξικό

Το Nasdaq Composite ενισχύθηκε 1% σε υψηλό όλων των εποχών, ξεπερνώντας τις 8.000 μονάδες για πρώτη φορά

Εκτοξεύθηκε η Wall Street τη Δευτέρα 27/8/2018 με τον Dow να κλείνει πάνω από τις 26.000 μονάδες και το Nasdaq  για πρώτη φορά πάνω από τις 8.000 μονάδες, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό έκλεισαν μια νέα εμπορική συμφωνία, ενδεχομένως αφαιρώντας μια «πηγή αβεβαιότητας» που μαστίζει επενδυτές εδώ και μήνες.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average αυξήθηκε κατά 260 μονάδες, καθώς η Caterpillar σημείωσε υψηλές επιδόσεις και έκλεισε στις 26.049,40 μονάδες .
Το Nasdaq Composite ανέβηκε 1% σε υψηλό όλων των εποχών, ξεπερνώντας τις 8.000 μονάδες για πρώτη φορά, καθώς αυξήθηκαν το Facebook, το Amazon, το Netflix και το Alphabet. Ο δείκτης έκλεισε στις 8017,90 μονάδες
Ο  S & P 500 κέρδισε 0,77% και έκλείσε στις 2896,74 μονάδες για να φτάσει σε υψηλά επίπεδα με τα υλικά και τον οικονομικό τομέα να είναι οι τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις.
"Η αγορά έχει δεχθεί πολλά πλήγματα πρόσφατα και το μεγαλύτερο είναι το εμπόριο", δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής της αγοράς στο B. Riley FBR. "Εάν αφαιρέσουμε το εμπόριο από την εικόνα, θα έχουμε  μια ομαλότερη και υψηλότερη πορεία σε αυτή την αγορά."
Ο Πρόεδρος Trump δήλωσε ότι η συμφωνία θα ονομάζεται «Συμφωνία Εμπορίου Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού», εγκαταλείποντας το όνομα της 24χρονης NAFTA.
 "Το όνομα NAFTA έχει κακή συνειδητοποίηση επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες τραυματίστηκαν πολύ άσχημα ", ανέφερε. Ο Trump πρόσθεσε ότι η συμφωνία με το Μεξικό είναι επίσης πολύ ευνοϊκή  για τους αγρότες και τους κατασκευαστές. Ο αντιπρόσωπος του εμπορίου στις ΗΠΑ, Robert Lighthizer, δήλωσε ότι η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο προτού εφαρμοστεί.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης