Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος στο πετρέλαιο λόγω Ιράν και ΗΠΑ - Στα 72,28 δολ. το Brent

Άνοδος στο πετρέλαιο λόγω Ιράν και ΗΠΑ - Στα 72,28 δολ. το Brent

Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο +0,24% στα 65,58 δολ. ανά βαρέλι   

Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (21/8) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την αναμενόμενη έλλειψη που θα δημιουργήσουν στην αγορά οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,10% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,28 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,24% στα 65,58 δολ. ανά βαρέλι.
Οι επενδυτές αναμένουν ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν θα προκαλέσουν πτώση στην παγκόσμια προσφορά, ενώ η Ουάσιγκτον έχει ήδη προσφερθεί να αναπληρώσει το κενό που θα δημιουργηθεί, μέσω των δικών της εξαγωγών.
Χθες (20/8) η γαλλική πετρελαϊκή Total ανακοίνωσε την επίσημα αποχώρησή της από τις επιχειρήσεις της στο Ιράν, καθώς δε μπόρεσαι να εξαιρεθεί από τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον.
Παράλληλα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τη ζήτηση από την πλευρά του Πεκίνου.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της εβδομάδας, αντιπροσωπεία της Κίνας αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να πραγματοποιήσει νέο γύρο συνομιλιών με το Πεκίνο για το ζήτημα του εμπορίου.
Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump τόνισε ότι δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική πρόοδος καθώς και ότι η επίλυση των διαφορών με την Κίνα θα «χρειαστεί χρόνο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης