Χρηματιστήριο & Αγορές

ΧΑ: Οι 800 μονάδες και υποχώρηση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στο 3,6%...έρχονται προσεχώς χωρίς τράπεζες

ΧΑ: Οι 800 μονάδες και υποχώρηση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στο 3,6%...έρχονται προσεχώς χωρίς τράπεζες

Οι μετοχές των τραπεζών είναι και θα παραμείνουν μη επενδύσιμες οπότε ότι κινήσεις θα κάνουν θα είναι τεχνικές ωραιοποιήσεις

Οι 800 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο και η υποχώρηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στο 3,60% από 3,85% είναι δύο εκδοχές που πιθανότατα θα επιβεβαιωθούν το προσεχές διάστημα.
Στέλεχος μεγάλου επενδυτικού οίκου που πραγματοποιεί συναλλαγές στο ελληνικό χρηματιστήριο επισημαίνει ότι «τελευταία βλέπουμε ορισμένους ξένους που είναι υπο-επενδεδυμένοι στα ελληνικά assets στις μετοχές και στα ομόλογα»
Οι 800 μονάδες δεν τίθενται τυχαία ως στόχος για το ελληνικό χρηματιστήριο αντικατοπτρίζουν απόδοση 10ετούς ομολόγου κάτω από 4%.
Εφόσον δεν υπάρξει κάποια αρνητική έκπληξη με τα Ιταλικά ομόλογα και λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις π.χ. από τις DSA ή από τους οίκους αξιολόγησης είναι πιθανό να δούμε το ελληνικό 10ετές στο 3,60% ή ακόμη και στο 3,5%.
Οι εκθέσεις βιωσιμότητας ειδικά του ΔΝΤ αρχές Αυγούστου δεν θα περιλαμβάνουν καμία έκπληξη…το ελληνικό χρέος μετά το 2033 δεν είναι βιώσιμο θα αναφέρει το Ταμείο και θα εμμένει στην άποψη ότι απαιτούνται νέα μέτρα αναδιάρθρωσης καθώς θα φθάσει η σχέση χρέους προς ΑΕΠ στο 230%.
Οι οίκοι αξιολόγησης θα προβούν σε ήπιες αναβαθμίσεις.
Στις 20 Ιουλίου αναμένεται η έκθεση της Standard and Poor’s χωρίς να υπάρξει καμία μεταβολή καθώς έχει αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κλίμακα Β+
Η Fitch αξιολογεί την Ελλάδα 10 Αυγούστου και επίκειται αναβάθμιση στην κλίμακα Β+.
Η Moody’s στις 21 Σεπτεμβρίου θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κλίμακα Β2 από Β3.
Οι αναβαθμίσεις που έρχονται στην οικονομία θα είναι μια κλίμακα.
Η ανώτερη βαθμολογία που θα λάβει για το 2018 η Ελλάδα θα είναι Β+ και όχι ΒΒ-.
Υπό αυτό το πρίσμα έρχεται προσεχώς άνοδος σε μετοχές και ομόλογα αλλά χωρίς τις τράπεζες.
Οι μετοχές των τραπεζών είναι και θα παραμείνουν μη επενδύσιμες οπότε ότι κινήσεις θα κάνουν θα είναι τεχνικές ωραιοποιήσεις.
Κυρίαρχη ανοδική τάση στις μετοχές των τραπεζών δεν θα δούμε σύντομα.

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης