Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

ΗΠΑ : Ξεκινά πωλήσεις 8 εκατ. βαρελιών πετρελαίου από το αποθεματικό έκτακτης ανάγκης

ΗΠΑ : Ξεκινά πωλήσεις 8 εκατ. βαρελιών πετρελαίου από το αποθεματικό έκτακτης ανάγκης
Είναι η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων πωλήσεων κατά τα επόμενα χρόνια, που μπορεί να φτάσει μέχρι και πωλήσεις αξίας 2 δισεκατομμύρια δολαρίων
Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις της περίπου 8 εκατομμυρίων βαρελιών αργού από το αποθεματικό έκτακτης ανάγκης πετρελαίου της χώρας έως τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε το Reuters την Παρασκευή.
Τα στρατηγικά αποθέματα ετρελαίου θα προέλθουν από το Big Hill και το Big Mound, (χώρους αποθήκευσης) του Τέξας, και τη Δυτική Hackberry, (εγκατάσταση Louisiana)
Η παράδοση του πετρελαίου θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου, αλλά οι αγοραστές μπορούν να το παραλάβουν ήδη από το Φεβρουάριο, ανέφερε η ανακοίνωση.
Το Τμήμα Ενέργειας, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα πουλήσει αργό πετρέλαιο αξίας 375 εκατομμύρια δολαρίων, ή περίπου 8 εκατομμύρια βαρέλια σε σημερινές τιμές, από το αποθεματικό έκτακτης ανάγκης αυτό το χειμώνα μετά  την ψήφιση από το Κογκρέσο ενός προσωρινού νομοσχέδιου δαπανών που επιτρέπει την πώληση.
Είναι η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων πωλήσεων κατά τα επόμενα χρόνια, που μπορεί να φτάσει μέχρι και πωλήσεις αξίας 2 δισεκατομμύρια δολαρίων, με στόχο να αντλήσει κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό του αποθεματικού.
Υπάρχουν περίπου 695 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου αποθεματικού, σε Λουιζιάνα και Τέξας που αναναπτύχθηκαν για να προστατεύσουν την οικονομία των ΗΠΑ από διαταραχές του εφοδιασμού με πετρέλαιο μετά  το αραβικό εμπάργκο πετρελαίου το 1973-1974.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης