Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σημάδια κόπωσης στη Wall Street - O Dow αγωνίζεται να φτάσει 20.000 μονάδες

tags :
Σημάδια κόπωσης στη Wall Street - O Dow αγωνίζεται να φτάσει 20.000 μονάδες
Ο S & P Energy Sectror ενισχύθηκε 0,45% στις 562,68 μονάδες
Υποχώρησαν οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη 22/12/2016 με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν πτώση και τον  Dow Jones να αγωνίζεται για να φτάσει σε ένα βασικό ψυχολογικό επίπεδο.
"Ο Dow στις 20.000, πιστεύουμε ότι είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό τείχος για τους επενδυτές», δήλωσε ο Jeff Kravetz, περιφερειακό επενδυτικής στρατηγικής στο Private Client Reserve της U.S. Bank. "Είναι καθοριστικός παράγοντας για τους επενδυτές να πάει πέρα από αυτό το όριο."
Ο Dow υποχώρησε τελικά περίπου 23 μονάδες, με την Wal-Mart να συμβάλλει με τις περισσότερες απώλειες, τραβώντας τον πιο μακριά από 20.000 και έκλεισε στις 19.918,88 μονάδες με πτώση 0,12%.
Την Τετάρτη, ο δείκτης έκλεισε περίπου 60 βαθμούς μακριά από το επίπεδο.
«Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι μια κουρασμένη αγορά," δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial. "Νομίζω ότι είναι ως επί το πλείστον μια έλλειψη όγκου. Πολλοί traders και οι οργανισμοί έχουν ήδη κάνει τις κινήσεις τους" για το έτος.
Ο S & P 500  διολίσθησε 0,19% στις 2260,96 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 0,44% στις 5447,42 μονάδες.
Ο S & P Energy Sectror ενισχύθηκε 0,45% στις 562,68 μονάδες
«Οι βασικές αρχές που δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο John Traynor, CIO στο People's United Bank.. «Το ράλι Trump ... έχει ξεπεράσει τον εαυτό του."
Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εκλογή  του  Donald Trump κέρδισε την προεδρία, καθώς η αισιοδοξία έχει πλημμυρίσει την αγορά εν μέσω πιθανών φορολογικών περικοπών και απορρύθμισης ορισμένων τομέων.
"Πιστεύουμε ότι η τάση είναι σωστή, αλλά το μέγεθος αυτού του ράλι - Trump είναι αυτό που μας εξέπληξε», δήλωσε ο Traynor.
Ο David Lafferty, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Natixis Global Asset Management, δήλωσε ότι οι ανησυχίες σχετικά με το πώς η διοίκηση Trump θα μπορούσε να λάβει μια πιο σκληρή στάση σχετικά με το εμπόριο ήταν οι παράγοντες που επιβάρυναν τις μετοχές την Πέμπτη 22/12/2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης