Χρηματιστήριο & Αγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωαγορές, πτωτικά η Ιταλία μετά την εντολή σε Cottarelli

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωαγορές, πτωτικά η Ιταλία μετά την εντολή σε Cottarelli

Την ίδια ώρα σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και το ευρώ το οποίο ενισχύεται στο 1,1695 έναντι του δολαρίου

Πτωτικά γίρισε η Ιταλία στο -2%, ενώ οι ευρωαγορές κινούνται σταθεροποητικά

Ανοδικά αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων στην Ιταλία που πυροδοτεί η κίνηση του Προέδρου της χώρα να θέσει βέτο στο διορισμό ενός ευρωσκεπτικιστή οικονομολόγου στη νέα κυβέρνηση που επιχειρούσε να σχηματίσει ο Τζιουσέπε Κόντε.

Αν και η χώρα φαίνεται πως οδεύει προς νέες εκλογές εν τούτοις οι επενδυτές θεωρούν πως προς ώρας απομακρύνεται ο κίνδυνος τον οποίο έβλεπαν με την συνεργασία μεταξύ της Λέγκας και του Κινήματος 5 Αστέρων.

Χτες, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματταρέλλα αρνήθηκε να διορίσει τον ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, μολονότι αυτός προτάθηκε από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και υποστηριζόταν από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Ματταρέλλα σήμερα θα συναντήσει στο προεδρικό μέγαρο τον οικονομολόγο Κάρλο Κοτταρέλλι, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πιθανότατα για να του αναθέσει τον σχηματισμό "κυβέρνησης του προέδρου", δηλαδή κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα αναλάβει την οργάνωση των νέων εκλογών.

Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σταθεροποιήθηκε, αν και παρά τα αρχικά του κέρδη στο 0,8%-1,2% γύρισε καθοδικά, όσο και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη στη σκιά και των πολιτικών εξελίξεων στην Ισπανία.

Άνοδος 0,7% για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Την ίδια ώρα σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και το ευρώ το οποίο ενισχύεται στο 1,1695 έναντι του δολαρίου.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης