Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στα 80 δολάρια έφθασε για πρώτη φορά το brent - Η αγορά ανησυχεί για τις κυρώσεις κατά του Ιράν

Στα 80 δολάρια έφθασε για πρώτη φορά το brent - Η αγορά ανησυχεί για τις κυρώσεις κατά του Ιράν
Οι τιμές αυξήθηκαν λόγω ανησυχιών ότι οι εξαγωγές του Ιράν θα μπορούσαν να μειωθούν
Τα 80 δολάρια το βαρέλι έφθασε το Brent για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2014 καθώς η αγορά ανησυχεί ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης Trump να επιβάλει κυρώσεις στις εξαγωγές αργού από το Ιράν θα μπορούσε να είναι πιο επιτυχημένη από ό, τι πίστευε αρχικά.
Το Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, έφθασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  τα 80,50 δολ. το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Νοεμβρίου του 2014. Η σύμβαση αυξήθηκε κατά 66 σεντς στα 79,94 δολάρια στις 11:17 π.μ.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 16 σεντς στα 71,65 δολάρια το βαρέλι. Το WTI κέρδισε νωρίτερα το Νοέμβριο του 2014 με απόδοση $ 72,30 το βαρέλι.
Περί τις 20:18 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 71,36 δολάρια με απώλειες 0,18% και το Brent στα 79,66 δολάρια με άνοδο 0,48%.
Ο Πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αποχωρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και θα επαναφέρει τις κυρώσεις στο Ιράν. Η κυβέρνηση του έχει δώσει  διορία στις εταιρείες 90 με 180 ημέρες για να τερματίσουντην τρέχουσα επιχειρηματική δραστηριότητα με το Ιράν.
Η αγορά είναι πεπεισμένη ότι το Trump θα μπορέσει να διαταράξει τις εξαγωγές αργού αφού η κυβέρνησή του επέβαλε κυρώσεις στον επικεφαλή της κεντρικής τράπεζας του Ιράν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης στο ενεργειακό hedge fund Again Capital.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης