Χρηματιστήριο & Αγορές

MSCI: Διαγράφεται η Folli Follie από το δείκτη MSCI Global Standard - Δεν εισάγεται καμία μετοχή

tags :
MSCI: Διαγράφεται η Folli Follie από το δείκτη MSCI Global Standard - Δεν εισάγεται καμία μετοχή
Εκτός τελικά έμειναν Μοτορ Όιλ και Μυτιληναίος - Στις 13/8 η επόμενη κρίση
Εκτός MSCI έμεινε τελικά τόσο η Motοr Oil  όσο και ο Μυτιληναίος παρά την διαγραφή του Follie.
Έτσι οι δύο βιομηχανικές-ενεργειακές εταρίες θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στον δείκτη την επόμενη φορά στις 13/8/2018.
Η επόμενη αναθεώρηση από την MSCI θα λάβει χώρα στις 13 Αυγούστου 2018
Στη διαγραφή της μετοχής της Folli Follie από το δείκτη MSCI Global Standard προχώρησε σήμερα (15/5) η MSCI, στη θέση της Folli Follie, δεν εισάγεται καμία νέα ελληνική μετοχή, ενώ οι αλλαγές στο δείκτη θα λάβουν χώρα μετά το κλείσιμο του δείκτη στις 31/5/2018.
Όσον αφορά το δείκτη Small Cap, εισάγονται οι μετοχές της Folli Follie και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και διαγράφεται η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων.
Υπενθυμίζεται ότι η Folli Follie βρισκόταν στα πρόθυρα της εξόδου από τον MSCI Greece στην αναθεώρηση του δείκτη το Φεβρουάριο του 2018.
Ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός όμιλος μετά την έκθεση κόλαφο της Quintessential Capital Management, στην οποία κατηγορεί τον ελληνικό Όμιλο για παρουσίαση ψευδών στοιχείων τόσο όσον αφορά το αριθμό των καταστημάτων της κυρίως στην κινεζική αγορά όσο και για σοβαρή οικονομική δυσπραγία που εμφανίζει, προκάλεσαν τη διαγραφή τηςαπό τον δείκτη MSCI Global Standard
Η επόμενη αναθεώρηση θα λάβει χώρα στις 13 Αυγούστου 2018.

Πηγή: bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης