Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πιέσεις στο ευρώ στη σκιά της τρομοκρατίας - Στα 1,038 δολ. - Σε υψηλά 14 ετών το δολάριο

Πιέσεις στο ευρώ στη σκιά της τρομοκρατίας - Στα 1,038 δολ. - Σε υψηλά 14 ετών το δολάριο
Το ευρώ υποχωρεί κάτω από το επίπεδο των 1,04 δολ. στα 1,0379, λόγω της αποστροφής ρίσκου από τους επενδυτές, στη σκιά της τρομοκρατίας
Σε υψηλά 14 ετών ενισχύεται το δολάριο, καθώς ευρώ και γεν δέχονται πιέσεις λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Βερολίνο και Άγκυρα, καθώς και των αποφάσεων της Bank of Japan για τη νομισματική πολιτική.
Το ευρώ υποχωρεί κάτω από το επίπεδο των 1,04 δολ. στα 1,0379, λόγω της αποστροφής ρίσκου από τους επενδυτές, στη σκιά της τρομοκρατίας.
Ισχυρότερες πιέσεις δέχεται το γεν Ιαπωνίας, το οποίο υποχωρεί 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διατηρεί αμετάβλητη τη χαλαρή» νομισματική πολιτική.
Όπως σχολιάζουν αναλυτές συναλλάγματος της Societe Generale, η μεγαλύτερη επίδραση των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Βερολίνο και Άγκυρα, παρατηρείται στην ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο.
«Ωστόσο, πέραν των εξελίξεων, η ισχύς του δολαρίου οφείλεται και στις θετικές δηλώσεις της Janet Yellen για την αμερικανική οικονομία.
Σημειώνεται ότι από την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, το δολάριο έχει ενισχυθεί 12% έναντι του ιαπωνικού γεν.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης