Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Επ. Κεφαλαιαγοράς για Folli: Η μετοχή θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται - Ολες οι εξελίξεις

Επ. Κεφαλαιαγοράς για Folli: Η μετοχή θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται - Ολες οι εξελίξεις
Νέες επιθέσεις μέσω twitter
Για την μετοχή η οποία κατακρημνίστηκε με απώλειες -30% την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 η απόφαση είναι να συνεχίσει να διαπραγματεύεται.
Παρέμβαση μεγάλης κλίμακας επίκειται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία έχει αποφασίσει να μην θέσει την μετοχή της Folli Follie εκτός διαπραγμάτευσης.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο 7 Μαΐου 2018 θα ανακοινώσει μια σειρά ελέγχων στην εταιρία Folli Follie, στον ορκωτό ελεγκτή της εταιρίας αλλά και στην Επενδυτική Εταιρία Quintessential που προκάλεσε το χρηματιστηριακό σοκ κλειδώνοντας την μετοχή της Folli Follie στο limit down.
Με βάση έγκυρες πληροφορίες ήδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε να ελέγξει τα στοιχεία του ορκωτού ελεγκτή ώστε να διαπιστώσει εάν υπάρχουν παραλείψεις.
Ταυτόχρονα θα αναθέσει σε άλλο ορκωτό ελεγκτή να ελέγξει τις οικονομικές καταστάσεις του 2017 και σε διάστημα 3 μηνών να βγάλει πόρισμα εάν τα στοιχεία που παρουσιάζει η Quintessential.
Ταυτόχρονα θα ζητήσει από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει την Quintessential ενώ η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ζητήσει από το επενδυτικό fund να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχει για την Folli Follie.
Για την μετοχή η οποία κατακρημνίστηκε με απώλειες -30% την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 η απόφαση είναι να συνεχίσει να διαπραγματεύεται.
Εάν τεθεί η μετοχή εκτός διαπραγμάτευσης δεν θα μπορέσει να επανέλθει στο ταμπλό του χρηματιστηρίου πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την Follie Folllie δηλαδή μετά από 3 μήνες.
Οπότε η μετοχή πρέπει να συνεχίσει να διαπραγματεύεται.
Εν τω μεταξύ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εάν βρει οτιδήποτε επιλήψιμο θα επιβάλλει πολύ αυστηρές ποινές.

Γενικεύει την στοχοποίηση της στα ελληνικά assets η Quintessential - Σχεδιάζει νέο report για την Folli Follie - Τι απαντά ο Κουτσολιούτσος

Βίντεο που δείχνει μηδενική κίνηση σε κατάστημα της Folli Follie στη Νέα Υόρκη ανήρτησε στο λογαριασμό του στο twitter το fund     
(upd) Κορυφώνεται η ανταλλαγή πυρών μεταξύ της Quintessential Capital Management, μέλος του Forbes Finance Council και της Folli Follie, με την πρώτη να αναρτά νέο βίντεο στο λογαριασμό της που έχει στο twitter  μέσω του οποίου ρωτά τους ακόλουθους του αν βλέπουν πελάτες να βγαίνουν με τσάντες από το κατάστημα.
Για ένα οργανωμένο σχέδιο κερδοσκόπων κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του Folli Follie Group, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Όμιλος έχει δεχτεί άδικη επίθεση, προκαλώντας ζημιά τόσο στην εταιρεία όσο και στους μετόχους.
Ο κ. Κουτσολιούτσος διαβεβαιώνει τους μετόχους και τους εργαζομένους του FFGroup πως θα λάβει αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία που μετρά 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Επίσης, δεσμεύεται πως δεν θα επιτρέψει να κλονιστεί περαιτέρω η εταιρεία με τις κερδοσκοπικές προθέσεις μιας ομάδας που έχει ως φιλοσοφία να σορτάρει μετοχές και να επιχειρεί να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.
Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε:
«Mε μεγάλη αγανάκτηση και θυμό αναφέρομαι στα γεγονότα που έχουν προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ως αποτέλεσμα της άδικης επίθεσης που δέχεται το brand FOLLI FOLLIE και κατ' επέκταση ο Όμιλος FF Group από ομάδα κερδοσκόπων, οι οποίοι βάσει οργανωμένου σχεδίου επέφεραν πλήγμα και ζημία στον όμιλο και στους μετόχους του, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.  
Με την παρούσα δήλωσή μου, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους μετόχους, τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τους εργαζομένους του Ομίλου μας, ότι θα λάβω αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία που μετρά 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Το όραμα μας για τον Όμιλο FF Group θα παραμείνει δυνατό και δεν θα επιτρέψω να κλονιστεί περαιτέρω με τις κερδοσκοπικές προθέσεις μιας ομάδας που έχει ως φιλοσοφία να σορτάρει μετοχές και να επιχειρεί να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής πολλών χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται, στηρίζουν και  εμπιστεύονται τον Όμιλό μας.
Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύομαι 1) να ενημερωθούν πλήρως εντός της αυριανής ημέρας σε ήδη προγραμματισμένη συνάντηση οι εποπτικές αρχές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να τεθούν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που διαψεύδουν το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης, καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί 2) να ακολουθήσει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και να τεθεί στην διάθεση όλων αναλυτική λίστα των σημείων πώλησης (POS) του brand Folli Follie, από την οποία προκύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί που έγιναν σημαία στην επίμαχη έκθεση της Παρασκευής  και 3) από αύριο το πρωί να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Νέα επίθεση μέσω twitter

Μέσω twitter εξαπέλυσε νέες «επιθέσεις» το fund που έχει σορτάρει τη Folli Follie και αναστάτωσε όλη την αγορά την περασμένη Παρασκευή, μέσω της έκθεσης που δημοσίευσε και στην οποία ουσιαστικά κατηγορούσε την ελληνική εισηγμένη για ψεύτικα και παραπλανητικά στοιχεία.
Ταυτόχρονα σε ανάρτηση της η εταιρία βρίσκει ενδιαφέρουσες τις εξελίξεις στην Εθνική με την απομάκρυνση - παραίτηση Φραγκιαδάκη από την Εθνική τράπεζα.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου 5/5 ανήρτησε βίντεο στον λογαριασμό που έχει το QCM στο τουίτερ μέσω του οποίου ρωτά τους ακόλουθους του αν βλέπουν πελάτες να βγαίνουν με τσάντες από το κατάστημα.
Σε ξεχωριστό τουίτ κάνει κάλεσμα και αναφέρει ότι αναζητά αποδείξεις για την «επιθετική εξάπλωση της Folli Follie στις ΗΠΑ».
Σημειώνεται πως η εταιρεία το είχε ανακοινώσει στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.

Μάλιστα επειδή κάποιοι ακόλουθοι ρώτησαν το fund πότε έκανε λόγο η εταιρεία για μαζική εξάπλωση, ανήρτησε το σχετικό link από την τηλεδιάσκεψη.
Ζητάει επίσης, μέσω του τουίτερ να στείλουν οι ακόλουθοι φωτογραφίες από άλλα καταστήματα στις ΗΠΑ που μπορούν να βρουν τονίζοντας πως θα τις συμπεριλάβει στο δεύτερο μέρος της έκθεσής του.

Σε άλλο τουίτ όπου στέλεχος του fund βγάζει σέλφι και αναφέρει πως οι πελάτες που βγαίνουν από το κατάστημα της μετά από μία ώρα που παρέμεινε εκεί παρακολουθώντας την κίνηση είναι: Μηδέν.
Σημειώνει πως είναι το μόνο κατάστημα που μπόρεσαν να βρουν και σε άλλο τουίτ αναρτά την κίνηση από το Westfield WTC shopping center που δείχνει ότι η κίνηση είναι σε κανονικά επίπεδα, θέλοντας προφανώς να δείξει πως υπάρχει καταναλωτικό κοινό στο εμπορικό αλλά όχι στο κατάστημα της εισηγμένης.
Μάλιστα αναφέρει πως σύμφωνα με τη Folli Follie έχει μεταφερθεί και είναι αναβαθμισμένο το κατάστημά της εκεί, αλλά η κίνηση είναι μηδενική μετά από μία ώρα που παρέμεινε παρακολουθώντας.
Αναφορικά με την ανακοίνωση της Folli Follie σημειώνει διασκέδασε εξετάζοντας την τελευταία ανακοίνωση της FF. «Η ανταπόκρισή μας θα είναι του συνηθισμένου είδους: απότομη, πραγματική και καταστροφική», σημειώνει το fund.

Το fund δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, αναφορικά με την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, γράφοντας: «Ενδιαφέρον…»

Κορυφώνεται η κόντρα της Quintessential με Folli Follie - Σαθρό το επιχείρημα του fund λένε κύκλοι του Ομίλου

Κορυφώνεται η ανταλλαγή πυρών μεταξύ της Quintessential Capital Management, μέλος του Forbes Finance Council και της Folli Follie, με την πρώτη να αναρτά νέο βίντεο στο λογαριασμό της που έχει στο twitter  μέσω του οποίου ρωτά τους ακόλουθους του αν βλέπουν πελάτες να βγαίνουν με τσάντες από το κατάστημα.
Σε ξεχωριστό τουίτ κάνει κάλεσμα και αναφέρει ότι αναζητά αποδείξεις για την «επιθετική εξάπλωση της Folli Follie στις ΗΠΑ».
Η Quintessential, η οποία όπως δημοσίως παραδέχεται «στοιχημάτισε» σημαντικά ποσά στην προοπτική κατάρρευση της αξίας της μετοχής, είχε προαναγγέλλει με νέες αποκαλύψεις.
Από την πλευρά της η Folli Follie, η οποία έχει αναθέσει στους νομικούς της συμβούλους της να «κινηθούν με οποιονδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο, προκειμένου να προασπίσουν σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού», ετοιμάζεται να αντικρούσει τις κατηγορίες του επενδυτικού fund.
Aνακοίνωση για τις νέες κατηγορίες, αναμένονται από τη διοίκηση της Folli Follie τη Δευτέρα, αν και πληροφορίες που προέρχονται από κύκλους της εταιρείας, είναι ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ισχυρό το επιχείρημα που θέτει η Quintessential μέσω του βίντεο της ότι οι πελάτες που βγαίνουν από το κατάστημα της δεν κρατούν τσάντες.
«Η καταγραφή των πελατών για μία ώρα σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ενδεικτική. Είναι σαθρό το επιχείρημα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ti προηγήθηκε

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Folli Follie μετά την έκθεση κόλαφο της Quintessential Capital Management, μέλος του Forbes Finance Council, στην οποία κατηγορεί τον ελληνικό Όμιλο για παρουσίαση ψευδών στοιχείων τόσο όσον αφορά το αριθμό των καταστημάτων της κυρίως στην κινεζική αγορά όσο και για σοβαρή οικονομική δυσπραγία που εμφανίζει ο Όμιλος.
Μάλιστα η Quintessential Capital Management απειλεί και με νέες αποκαλύψεις.
Το αμερικανικό fund παρομοιάζει την Folli Follie ως την «ελληνική Parmalat» την ιταλική γαλακτοβιομηχανία ο ιδρυτής της οποίας καταδικάστηκε το 2010 σε κάθειρξη 18 ετών για υπεξαίρεση 800 εκατ. ευρώ και κατέληξε στις φυλακές του Μιλάνου.
Η  Parmalat αποτελούσε ένα success story, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο στις ευρωπαϊκές σχολές επιχειρήσεων. Πλέον έχει περάσει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ευρώπη.
Η παρομοίωση της Folli Follie με την Parmalat, αφήνει, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, υπόνοιες για υπεξαίρεση στον ελληνικό Όμιλο ανάλογες με αυτές που συνέβησαν στην ιταλική γαλακτοβιομηχανία.

Χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε λίγες ώρες

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης εκτός από το οσχυρό πλήγμα στη φήμη της Folli Follie, η οποία θα χρειαστεί καιρό να αποκατασταθεί, αν ισχύσουν οι ισχυρισμοί του ελληνικού Ομίλου, ότι τα στοιχεία της έκθεσης είναι ψευδή και συκοφαντικά, επέφερε και απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ειδικότερα χτες η οικογένεια Κουτσολιούτσου, η οποία και ελέγχει το 35,08% των μετοχών, κατέγραψε λογιστικές απώλειες 108 εκατ. ευρώ.
Η κινεζική Fosun, η οποία κατέχει το 13,89% είδε την αξία του χαρτοφυλακίου της  να υποχωρεί κατά 42,8 εκατ. ευρώ.
Η Fidelity, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται το 9,5% των μετοχών, κατέγραψε απώλειες 29,3 εκατ. ευρώ.
Τα υπόλοιπα 128 εκατ. ευρώ της χθεσινής ζημιάς «φορτώθηκαν» στους 7.983 μετόχους μειοψηφίας που έχει ο όμιλος των Folli Follie.
Ανησυχία επικρατεί στις ελληνικές τράπεζες καθώς αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι η μεγάλη δανειακή έκθεση του ομίλου (613 εκατ. ευρώ) και κυρίως το ομολογιακό των 250 εκατ. ευρώ που λήγει στις 3 Ιουλίου 2019.
Οι παραπάνω εξελίξεις πάντως αναμένεται να θέσουν εκτός MSCI την μετοχή της Folli Follie, η οποία ήταν υποψήφια προς αποχώρηση καθώς η αποτίμηση της είχε αποχωρήσει κάτω από τα 1,3 δις. Ευρώ.

Πως θα κινηθεί τις επόμενες μέρες η διοίκηση της Folli Follie

Aγώνα για να αποδείξουν ότι η χρηματοοικονομική της εικόνα δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται ξεκίνησαν τα στελέχη της Folli Follie, οι οποίοι γνωίζουν ότι ο αγώνας που πρέπει να δώσουν για να πείσουν τους επενδυτές για την ορθότητα των στοιχείων που παραθέτουν αλλά και να αποκαταστήσουν την φήμη της θα είναι σκληρός.
Ήδη η πρώτη ανακοίνωση της  εσηγμένης φάνηκε ο αιφνιδασμός της δεν γνώριζε το παραμικρό.
Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε και νέα αναλυτική ανακοίνωση στην οποία προσπάθησε να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που απαντάσε σε όλα τα ερωτήματα της  Quintessential Capital Management

Αναλυτικά, η διοίκηση του Folli Follie Group στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς  της QCM, οι  οποίοι παρατίθενται στην  από 4 Μαΐου  2018 έκθεσή  τηςκαι  σε  συνέχεια  σχετικής  ανακοίνωσης  στην  οποία  η Εταιρεία μας προέβη νωρίτερα σήμερα,  δια  της  παρούσης  ανακοίνωσής  μας, θα θέλαμε να επαναλάβουμε την πλήρη και ρητή διάψευση του συνόλου των εν λόγω ισχυρισμών.
Επιπροσθέτως, δια της παρούσης, παραθέτουμε τις απαντήσεις μας επί των ισχυρισμών Α έως F, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην επίμαχη έκθεση υπό τον τίτλο  “Executive
Summary” στην σελίδα 2 αυτής.

A. «Το Δίκτυο Σημείων Λιανικής Πώλησης (Points of Sales) εμφανίζεται σημαντικά μικρότερο από το αναμενόμενο»:

Το 2016 τα Σημεία Λιανικής Πώλησης για το Folli Follie brand, τα οποία ήταν σε λειτουργία, ήταν 634

Το 2017 τα Σημεία Λιανικής Πώλησης για το Folli Follie brand, τα οποία ήταν σε λειτουργία, ήταν 587

Σημειώνεται ότι κατά τη συνήθη πορεία της επιχειρηματικής λειτουργίας μας και στο πλαίσιο της διαδικασίας διαρκούς ανανέωσης και αναβάθμισης, του επαναπροσδιορισμού, καθώς και της επανεξέτασης της παρουσίας μας στα καταστήματα συμβατικού τύπου και επίσης, λόγω της αυξανόμενης διείσδυσης στον χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων, μειώσαμε, κατά τη διάρκεια των ετών 2016 και 2017, για το brand της Folli Follie, τα Σημεία Λιανικής Πώλησης (Points of Sales) κατά 47, φθάνοντας έτσι τον αριθμό 587 Σημείων Λιανικής Πώλησης μέχρι το τέλος του 2017.
Ως εκ τούτου, αδυνατούμε να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο η QCM εσκεμμένα δηλώνει ότι τα Σημεία Λιανικής Πώλησής μας είναι 289, με δεδομένο το γεγονός ότι στο τέλος του 2017 τα Σημεία Λιανικής Πώλησης που βρίσκονταν σε λειτουργία ήταν 587 (συμπεριλαμβανομένων των boutiques, shop in shop, counters, outlets, αφορολόγητων και φορολογημένων πωλήσεων σε αεροδρόμια, καθώς και πωλήσεων πτήσεων μέσω αεροπορικών εταιρειών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα brands της Links of London και τα λοιπά brands).

Β. «Επιτόπιοι έλεγχοι»

Τα καταστήματα στη Madison and Soho έχουν αναβαθμιστεί κάτω από το νέο store concept του FF Brand και έχουν μεταφερθεί στο Νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
H QCM σκοπίμως παραλείπει να το γεγονός αυτό.

Γ. «Διαδικτυακή Παρουσία»

Σχετικά με την ανάλυση για την Διαδικτυακή Παρουσία θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής: Η σύγκριση που γίνεται μεταξύ της Folli Follie και των ανταγωνιστών μας είναι παραπλανητική, καθώς επικεντρώνεται στο Instagram και το Facebook, τα οποία δεν υφίστανται στην Κίνα, καθώς είναι απαγορευμένα στην συγκεκριμένη χώρα.
Το αποτύπωμά μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) θα έπρεπε αντ' αυτού να έχει μετρηθεί βάσει των ακολούθων μας (followers) στην βασική κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Weibo.
Στην πλατφόρμα αυτή, ο αριθμός των followers μας σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές μας σχηματίζει μια διαφορετική και ακριβέστερη εικόνα:

Weibo
Folli Follie: 442 χιλιάδες
Pandora: 38 χιλιάδες
Kate Spade: 240 χιλιάδες
Michael Kors: 667 χιλιάδες

Σχετικά με την συσχέτιση μεταξύ της κίνησης στις ιστοσελίδες μας και τις πωλήσεις μέσω των ψηφιακών μας καναλιών, η Quintessential προβαίνει σε μια ακόμη παραπλανητική υπόθεση, καθώς αγνοεί τις πωλήσεις από ιστοσελίδες τρίτων (αγορές - marketplaces), οι οποίες αποτελούν τον βασικό πυρήνα της στρατηγικής μας για τις διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις.
Η Folli Follie αντιλήφθηκε από νωρίς την διείσδυση και την δύναμη των τοπικών αγορών σχετικά με την προώθηση των διαδικτυακών πωλήσεων στην Κίνα και έχει επενδύσει επιτυχώς στην παρουσία της κατά την διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, σημειώνοντας σχεδόν το σύνολο των διαδικτυακών μας πωλήσεων από αυτές τις αγορές.

Δ. «Οικονομική Ανάλυση»

Κατά την κανονική πορεία του επιχειρηματικού μας μοντέλου χονδρικών πωλήσεων και στο πλαίσιο των συνήθων ανακοινώσεών μας προς την αγορά, είναι ευρέως γνωστό ότι η FFG δημοσιοποιεί τριμηνιαίες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι η αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές οφείλονται στο επιχειρηματικό μοντέλο χονδρικής του Ομίλου, το οποίο βασίζεται σημαντικά στο κεφάλαιο κίνησης.
Κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, το κεφάλαιο κίνησης σταδιακά μειώνεται ως ποσοστό επί των πωλήσεων, ενώ το γεγονός ότι επικεντρωνόμαστε στρατηγικά στην ανάπτυξη των omni-channels θα αλλάξει το υπάρχον επιχειρηματικό μοντέλο και αναμένεται να βελτιώσει τις ελεύθερες ταμειακές ροές.

E. «Κινέζικες Θυγατρικές»

Η Quintessential διαλαμβάνει λανθασμένα στην έκθεσή της ότι η FF Group ισχυρίζεται την επίτευξη πωλήσεων ενός δισ. στην Ασία, από τις οποίες η Κίνα «υποτίθεται» ότι έχει την μερίδα του λέοντος‧ αυτός ο ισχυρισμός είναι εσφαλμένος και παραπλανητικός.
Η πραγματικότητα είναι ότι το ένα δισ. πωλήσεων σχετίζεται με τις ενοποιημένες λιανικές και χονδρικές πωλήσεις εντός της περιοχής Ασίας - Ειρηνικού (APAC) και περιλαμβάνει όλα τα κανάλια λιανικών, χονδρικών, αεροπορικών και αφορολόγητων πωλήσεων σε όλες τις χώρες της περιοχής Ασίας - Ειρηνικού.
Οι δύο κινεζικές θυγατρικές που αναφέρονται στην έκθεση σχετίζονται με μέρος των κινεζικών δραστηριοτήτων λιανικής, οι οποίες αποτελούν ένα μικρός μόλις μέρος των κινεζικών και γενικότερων ενοποιημένων δραστηριοτήτων λιανικής της περιοχής APAC.

ΣΤ. «Επιφυλάξεις σχετικά με τους ορκωτούς ελεγκτές»

Η Ecovis είναι μια πρώτη τη τάξει παγκόσμια ελεγκτική εταιρεία με πάνω από 6.500 στελέχη, η οποία δραστηριοποιείται σε πάνω από 70 χώρες.
Κατατάσσεται 18η μεταξύ των παγκόσμιων ελεγκτικών εταιρειών με σημαντική γεωγραφική κάλυψη και ουσιώδη σχέδια επέκτασης.
Η FF Group σκοπεύει να συνεργαστεί με την Ecovis όσον αφορά τις κινεζικές θυγατρικές, γεγονός που συμβαδίζει και με τα σχέδια επέκτασης της Ecovis στην εν λόγω περιοχή.
Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης της QCM είναι παραπλανητικά.
Το γεγονός ότι η QCM γνωρίζει πολύ καλά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία και έχει τοπική εξειδίκευση στην περιοχή της Νότιας Ασίας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ανάλυση έχει χειραγωγηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς.  
Η Εταιρεία μας διεξάγει έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει ποιες εταιρείες ή ποια πρόσωπα μπορεί να έχουν αποκτήσει παράνομο όφελος από την δημοσίευση αυτής της ψευδούς και παραπλανητικής έκθεσης και θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες.

Απειλεί  με νέες αποκαλύψεις η Quintessential

Η ανακοίνωση της Folli Follie προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Quintessential Capital Management η οποία σε ανάρτησή του στο Twitter το εξής:
"Η QCM διάβασε και βρήκε πολύ διασκεδαστική την τελευταία ανακοίνωση της FF.
Η απάντησή μας θα είναι του συνηθισμένου είδους: αιχμηρή, ακριβής και συντριπτική".

Στηρίζει τη Folli Follie η Fosun

Πάντως η Folli Follie εξακολουθεί να έχει τη στήριξη της Fosun . Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κινέζικος Όμιλος συνεχίζει να υποστηρίζει την διοίκηση του ελληνικού Ομίλου.
O κινέζικος Όμιλος συμμετέχει με ποσοστό 13,58% στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εισηγμένης Folli Follie.
Η επένδυση της Fosun, στη Folli Follie, ανήλθε στα 100 εκατ ευρώ, καθώς αρχικά απέκτησε το 9,5% της ελληνικής εισηγμένης μέσω αύξησης κεφαλαίου ύψους 84,5 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσοστό μέσω αγοράς μετοχών από το Χρηματιστήριο.
Nα σημειωθεί ότι ο κ. Guo Guangchang είχε επισκεφτεί την χώρα μας το καλοκαίρι του 2014 όπου παραβρέθηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie.
Σε ομιλία του προς τους μετόχους της ελληνικής εισηγμένη ο κ. Guangchang εκτίμησε ότι η εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου θα μπορούσε να γίνει μια ελληνική Prada, με παγκόσμια απήχηση.

Όταν η QCΜ ανακάλυψε το σκάνδαλο της ελληνικής Globo

Η QCΜ επισημαίνει στην έκθεση της ότι το πιο πρόσφατο short της, ήταν η ελληνική εταιρεία  Globo Plc, η οποία έκλεισε 12 ώρες από σχετικό της report, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας να παραιτούνται από τις θέσεις τους και να παραδέχονται όλους τους ισχυρισμούς της.
Η Globo, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1997 και θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα ως πρότυπο καινοτομίας και εξωστρέφειας, γνωστοποίησε στις χρηματιστηριακές αρχές του Λονδίνου, επιστολή του κύριου δανειστή της, με την οποία της κοινοποιήθηκε ότι έχουν καταγραφεί «ένα ή περισσότερα» περιστατικά αθέτησης πληρωμών (default) και ότι η τράπεζα εξετάζει την απάντησή της.
Η υπόθεση ανακαλύφθηκε μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του αμερικανικού hedge fund, Quintessential Capital Management, η οποία ανέφερε ότι η Globo υπερέβαλε συστηματικά για τα έσοδα και τα κέρδη της.
Σύμφωνα με την έκθεση η Globo έδινε υπερβολικές εκτιμήσεις για τα έσοδα, μέσω δημιουργίας εικονικών τιμολογίων πώλησης από εταιρείες-πυραμίδες που έχουν δημιουργηθεί και ελέγχονται από την ίδια την εταιρεία.
Επίσης στην έκθεση αναφερόταν ότι για να δικαιολογήσει η Globo το αντίστοιχο έλλειμμα σε μετρητά, χρησιμοποιεί εικονικές εταιρείες ως προμηθευτές που δημιουργούν πλασματικές δαπάνες, μέρος των οποίων στη συνέχεια κεφαλαιοποιούνται.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης