Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Οριακές διακυμάνσεις για τον χρυσό - Στα 1.255,97 δολάρια η ουγγιά

Οριακές διακυμάνσεις για τον χρυσό - Στα 1.255,97 δολάρια η ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο παρέμεινε σε θετικό έδαφος μετά από τα απροσδόκητα αποτελέσματα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή στην Κίνα
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφει σήμερα Παρασκευή (14/10) ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να παραμένει σε θετικό έδαφος μετά από τα αποτελέσματα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή στην Κίνα τον Σεπτέμβριο του 2016, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα του αναμενομένου.
Συγκεκριμένα, περί τις 10:00 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο σημειώνει ελαφριά άνοδο της τάξεως του +0,08%, στα 1.255,97 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας ανεπηρέαστο από την ενίσχυση του δολαρίου κατά +0,35% έναντι του γεν.
Στην Κίνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,1%, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο του 2016, με τον δείκτη να είναι θετικός για πρώτη φορά εδώ και 54 μήνες, την ίδια στιγμή μάλιστα που μόλις έναν μήνα πριν είχε υποχωρήσει κατά -0,8%.
Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε περισσότερο από ότι αναμενόταν, κατά +1,9%, έναντι αύξησης +1,3% που είχε καταγράψει τον Αύγουστο, με τους οικονομολόγους να μιλάνε για βελτίωση των συνθηκών στις επιχειρήσεις και την οικονομία γενικότερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης