Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Απώλειες για τον Dow – Κέρδη “έδωσε” στον Nasdaq η Apple

Wall Street: Απώλειες για τον Dow – Κέρδη “έδωσε” στον  Nasdaq η Apple
Με μεικτές τάσεις έκλεισε η Wall Street την Τρίτη 1/5/2018.
Ώθηση στον Nasdaq έδωσε η άνοδος  της μετοχή της Apple, μετά την  ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών του τεχνολογικού γίγαντα.
Παράλληλα τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη διήμερη συνεδρίαση της, Fed που ξεκίνησε σήμερα .
Ο τεχνολογικός δείκτης  έκλεισε με άνοδο 0,91% στις 7130,70 μονάδες ενώ η Apple ενισχύθηκε 1,6%.
Ο S & P 500 ανέκτησε προηγούμενες απώλειες,  και έκλεισε με  κέρδη 0,25% στις 2654,80 μονάδες καθώς ο τομέας της τεχνολογίας κινήθηκε κατά 1% υψηλότερα.
Ο  βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 65 μονάδες ή 0,27% στις 24097,53 μονάδες.
Οι επενδυτές δεν αναμένουν από τη Fed να προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, ωστόσο θα μπορούσε να υπάρξει μια αλλαγή στη ρητορική της, που θα μπορούσε να προσφέρει ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με έρευνα του CNBC, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαΐου αλλά υπάρχουν 86% πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.
Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, με τους επενδυτές να αναμένουν κυρίως τα αποτελέσματα της Apple, μετά το σημερινό κλείσιμο των αγορών.
Σημειώνεται ότι από τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν δημοσιεύσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το 79,4% έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η διαμάχη των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

  www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης