Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου - Άνοδος πάνω από 3%

Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου - Άνοδος πάνω από 3%
Στα 65 δολάρια κινείται το αργό, στα 71 δολάρια το brent
Άνοδο πάνω από 3% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου οι οποίες βρέθηκαν σε νέο υψηλό δύο εβδομάδων την Τρίτη 10/4/2018, καθώς η αγορά ανησυχούσε όλο και περισσότερο για πιθανές στρατιωτικές ενέργειες στη Μέση Ανατολή.
Τα συμβόλαια του  Brent αυξήθηκαν κατά 2,41 δολάρια στα 71,06 δολ. το βαρέλι, ενισχυμένα κατά 3,5%, έως τις 2:37 μ.μ. EDT.
Τα συμβόλαια του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 2.09 δολάρια στα 65,51 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 3,3%.
Περί τις 22:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού σημείωνε άνοδο 3,75% στα 65,8 δολάρια το βαρέλι και το brent βρισκόταν στα 71,3 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 3,86%.
Η γεωπολιτική προκαλεί ανησυχία  και οδηγεί σε άνοδο τις τιμές αργού την Τρίτη, αφού ο Πρόεδρος Donald Trump ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι σε στη Λατινική Αμερική για να επικεντρωθεί στην αντίδραση των ΗΠΑ στις εξελίξεις στη Συρία.
Ωστόσο, η μελλοντική εμπλοκή των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διακόψει τις αλυσίδες εφοδιασμού με αργό πετρέλαιο και να δυσχεράνει τους παραγωγούς να το  διοχετεύσουν στο εξωτερικό, προκαλώντας αναταραχή στις αγορές την Τρίτη.
Παράλληλα ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας διεθνούς αντίδρασης στη συριακή βία, ανέφερε το Reuters.
Ο Πρόεδρος Xi Jinping υποσχέθηκε την Τρίτη να "ανοίξει" περαιτέρω την οικονομία της Κίνας, να μειώσει τους δασμούς εισαγωγής στα αυτοκίνητα και να προχωρήσεις σε αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την πνευματική ιδιοκτησία.
  
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης