Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στο 3% έφθασαν οι απώλειες για το πετρέλαιο - Στα 63 δολάρια το αργό

Στο 3% έφθασαν οι απώλειες για το πετρέλαιο - Στα 63 δολάρια το αργό
Στα 67 δολάρια διαπραγματεύεται το Brent
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 3% τη Δευτέρα 2/4/2018, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες που στήριξαν το ράλι της περασμένης εβδομάδας ξεθώριασαν.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, ενισχυμένα από την πτώση της δραστηριότητας γεώτρησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ανησυχίες ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να επαναφέρει κυρώσεις εναντίον του Ιράν, του τρίτου μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου του ΟΠΕΚ.
Τα συμβόλαια αργού του αμερικανικού  WTI έληξαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας κάτω από $ 1,93 ή 3%, στα $ 63,01 το βαρέλι, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου με αύξηση 7,5%.
Τα συμβόλαια του  Brent μειώθηκαν κατά 1,59 δολ., ή  2,3%, στα 67,75 δολ. ανά βαρέλι μέχρι τις 1:55 μ.μ. ET, έχοντας σχεδόν αγγίξει το συμβόλαιο το 2018 υψηλό των $ 71.28 την περασμένη εβδομάδα.
Ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλότερος από τον κανονικό δεδομένου ότι πολλές χώρες είχαν διακοπές του Πάσχα.
Οι εντάσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, δύο από τους τρεις πρώτους παραγωγούς του ΟΠΕΚ, υποχώρησαν, αν και οι έμποροι εξακολουθούσαν να καλύπτουν τα στοιχήματα ότι οι τιμές του πετρελαίου θα έπεφταν στο Σαββατοκύριακο διακοπών, ανέφεραν οι αναλυτές.
Η άνοδος της ρωσικής παραγωγής και των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επηρέασαν επίσης στην αγορά.
Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 63,14 δολάρια το βαρέλι με πτώση 2,77% και το brent υποχωρούσε 2,28% στα 67,76 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης