Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Υποχώρηση στη σκιά της απόφασης της Fed για αύξηση επιτοκίων

tags :
Wall Street:Υποχώρηση στη σκιά της απόφασης της Fed για αύξηση επιτοκίων
Ο ενεργειακός δείκτης S & P Energy Sector σημείωσε 2,12% στις 557,75 μονάδες.
Οι μετοχές στη Wall Street υποχώρησαν σήμερα Τετάρτη μετά την απόφαση της Fed να αυξήσει τo βασικό επιτόκιο για δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαπραγματεύονται 110 μονάδες χαμηλότερα μετά από πτώση πάνω από 150 μονάδες μετά την ανακοίνωση της Fed, με την Caterpillar συμβάλλουν τις περισσότερες απώλειες. Ο δείκτης blue-chips χτύπησε επίσης ένα νέο υψηλό ημέρας νωρίτερα στη σύνοδο και έκλεισε με απώλειες 0,56% στις 19799,52 μονάδες.
Ο S & P 500 υποχώρησε 0,81% στις 2253,28 μονάδες,Ο Nasdaq υποχώρησε 0,50% στις 5436,67 μονάδες.
Ο ενεργειακός δείκτης S & P Energy Sector σημείωσε 2,12% στις 557,75 μονάδες.
O χρυσός στις 23:30 ώρα Ελλάδας υποχωρούσε 1,25% στα 1144,50 δολάρια το βαρέλι.
Η Fed αύξησε το επιτόκιο της από 0,25% σε 0,5 % σε μια σειρά από 0,5% σε 0,%. Το επιτόκιο μίας ημέρας κεφάλαια βρίσκεται σήμερα στο 0,41%. Εκτός από την πολύ-αναμενόμενη αύξηση, ανέφερε επίσης ότι αναμένει τώρα τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2017, δύο ή τρεις το 2018 και τρεις το 2019.
«Αυτό που συνέβη εδώ ήταν ότι κανείς δεν περίμενε την τρίτη αύξηση των επιτοκίων" στην πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε ο Tom Siomades, επικεφαλής του Hartford Funds Investment Consulting Group. "Δεν υπήρχε δεδομένων που θα απαιτούσε από αυτό."
Σε συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της Fed, η πρόεδρος Janet Yellen είπε ότι τα σχέδια του εκλεγέντος Προέδρου του Donald Trump για τόνωση της οικονομίας με κρατικές δαπάνες ενισχύουν τις προσδοκίες της κεντρικής τράπεζας για τρεις αυξήσεις επιτοκίων τον επόμενο χρόνο.
Οι περισσότεροι αναλυτές ανέμεναν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME, οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων την Τετάρτη ήταν σχεδόν 100%.
Το περιβάλλον στο οποίο η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια πιθανό είναι διαφορετικό από ό, τι πέρυσι, δήλωσε ο Thomas Wilson, διαχειριστής επενδύσεων της Brinker Capital. "Πριν από ένα χρόνο, είχατε spreads υψηλής απόδοσης που ήταν σε διετή ψηλά. Που λέει κάτι δεν πήγαινε καλά», είπε. "Αυτό το έτος, το οικονομικό περιβάλλον έχει αλλάξει δραματικά."

www.worldenergynews.gr

«Η αγορά υψηλής απόδοσης είναι τώρα δίνοντας σας την εμπιστοσύνη ότι η οικονομία έχει βελτιωθεί,» πρόσθεσε ο Thomas Wilson.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης