Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος 2,5% στο πετρέλαιο – Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης των περικοπών ΟΠΕΚ και το 2019

Άνοδος 2,5% στο πετρέλαιο – Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης των περικοπών ΟΠΕΚ και το 2019

Άνοδο 2,5% σημείωσαν οι  τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 23/3/2018, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να συνεχίσει να συντονίζει τις περικοπές εφοδιασμού με τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, το 2019.
Η άνοδος του πετρελαίου αψήφησε την  πτώση στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, λόγω των ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Ο χρυσός, θεωρούμενος ως ασφαλές καταφύγιο, ενισχύθηκε σε νέα υψηλό.
Τα συμβόλαια του Brent έφθασαν στα $ 70,4 το  βαρέλι,  σημειώνοντας άνοδο $ 1,55. Το West Texas Intermediate (WTI) διαμορφώθηκε στα 65,88 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 2,5%.
Τόσο η Brent όσο και το WTI αυξήθηκαν περισσότερο από 5% για την εβδομάδα.
Περί τις 22:02 η τιμή του αργού βρισκόταν στα 65,92 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 2,52% και το brent ενισχυόταν κατά 2,28% στα 70,46 δολάρια το βαρέλι.
Ο εβδομαδιαίος αριθμός πλατφορμών αυξήθηκε κατά 4  ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμός στις  804, αυξημένες κατά 152 εξέδρες από ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την Baker Hughes.
Από τον Ιανουάριο του 2017, ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, καθώς και μια ομάδα χωρών εκτός ΟΠΕΚ με επικεφαλής τη Ρωσία, έχουν περιορίσει την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για να αντισταθμίσουν την αυξανόμενη παραγωγή των ΗΠΑ.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid al-Falih δήλωσε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα πρέπει να συνεχίσουν το συντονισμό με τη Ρωσία και άλλες χώρες παραγωγούς πετρελαίου που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ σε περιορισμούς εφοδιασμού το 2019 για τη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου.
"Όπως ξεκινάει το παιχνίδι για το νέο στόχο επανεξισορρόπησης, το Brent φαίνεται να είναι σε θέση να κάνει μια άλλη τομή  στο επίπεδο των 70 δολαρίων (βαρέλι)", ανέφερε η PVM.
Αναλυτές  εκτιμούν  ότι η διαφορά μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας θα μπορούσε να πλήξει τις αγορές πετρελαίου.
"Οι γεωπολιτικές εντάσεις έρχονται στο προσκήνιο , αλλά οι παγκόσμιες ισορροπίες είναι σχετικά σφιχτές αυτή τη στιγμή ", δήλωσε ο Andrew Wilson, επικεφαλής στο BRS Brokers.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης