Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες στη Wall Street - Δεν κράτησε τα αρχικά κέρδη ο Dow

tags :
Απώλειες στη Wall Street - Δεν κράτησε τα αρχικά κέρδη ο Dow
Ο S & P 500 υποχώρησε 0,18% στις  2.711,93 μονάδες
Με απώλειες έκλεισε σήμερα  Τετάρτη  21/3/2018 η Wall Street χάνοντας μέρος των κέρδων από την αναβάθμιση των οικονομικών προοπτικών και των αυξημένων επιτοκίων της Fed. Η κεντρική τράπεζα αύξησε επίσης την πρόβλεψη για άνοδο των επιτοκίων για το επόμενο έτος.
Ο βιομηχανικός δείκτης  Dow Jones έκλεισε 44,96 μονάδες ή 0,18% χαμηλότερα στις 24.682,31 μονάδες.
Ο Dow αυξήθηκε κατά 250,38 μονάδες κατά τη διάρκεια της συνόδου.
Ο S & P 500 υποχώρησε 0,18% στις  2.711,93 μονάδες, καθώς ο καταναλωτικός τομέας υποχώρησε κατά 1,3%.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,26% στα 7.345,29 μονάδες μετά από κέρδη έως και 0,6%.
Οι μετοχές ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση της νομισματικής πολιτικής της Fed.
"Η αρχική αντίδραση οφείλεται στο γεγονός ότι το διάγραμμα μέσων σημείων δεν αυξήθηκε για το 2018", δήλωσε ο James Athey, διευθυντής επενδύσεων της Standard Investments. "Τότε υπήρξε η πιο ανησυχητική αντίδραση, με τους επενδυτές να λένε:" Κρατήστε, υπάρχει ένα επιπλέον ποσοστό αύξησης για το 2019. "
Η Fed ανακοίνωσε αύξηση του εύρους επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 1,50% - 1,75%, έπειτα από τη διήμερη συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής (FOMC), την πρώτη επί προεδρία του Jerome Powel, που διαδέχθηκε την Janet Yellen.
Ο επικεφαλής της Fed δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα πρέπει να συνεχίσει τη «σταδιακή» ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής για να ανταποκριθεί στην «υποχρέωσή» της απέναντι στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η απόφαση είχε προεξοφληθεί από το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας.
Παράλληλα, η Fed επανέλαβε τη δέσμευσή της για δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους, ενώ προανήγγειλε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής το 2019, με τρεις αυξήσεις επιτοκίων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας, η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, ωστόσο, την ίδια στιγμή, παρατηρείται μία επιβράδυνση στην αύξηση των δαπανών και επενδύσεων από τα νοικοκυριά.
Σε ό,τι αφορά στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, αναμένεται ενίσχυση κατά τους επόμενους μήνες, φθάνοντας στον στόχο του 2% -σε ετήσια σύγκριση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης