Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος πάνω από 3% στο πετρέλαιο - Στα 65 δολάρια το αργό, κοντά στα 70 δολ. κινείται το brent

Άνοδος πάνω από 3% στο πετρέλαιο - Στα 65 δολάρια το αργό, κοντά στα 70 δολ. κινείται το brent
Σε υψηλό έξι εβδομάδων οι τιμές
Σε υψηλά έξι εβδομάδων, με άνοδο πάνω από 3%  διαπραγματεύεται το πετρέλαιο σήμερα Τετάρτη 21/3/2018 μετά την υποχώρηση έκπληξη των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ και την ανησυχία για πιθανή διακοπή προσφοράς στη Μέση Ανατολή.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) έληξαν την συνεδρία της Τετάρτης με κέρδη $ 1,63 ή 2,6%, στα $ 65,17 το βαρέλι.
Τα συμβόλαια του  Brent αυξήθηκαν κατά 1,97 δολ., ή 2,9%, στα 69,39 δολάρια το βαρέλι στις 2:24 μ.μ. ET. Η τιμή έχει αυξηθεί κατά περίπου 12% από το χαμηλό των δύο μηνών στις 61,77 δολάρια στις αρχές Φεβρουαρίου.
Περί τις 21:50 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού κατέγραφε άνοδο 3,10% στα 65,53 δολάρια και το brent ενισχυόταν κατά 3,59% στα 69,84 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου ελάχιστα αυξήθηκαν αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια και βελτίωσε τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.
Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) την Τετάρτη το πρωί έδειξαν πτώση -  έκπληξη  στα αποθέματα αργού κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 2,5 εκατομμύρια βαρέλια.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία αναμένεται να ασκήσουν πίεση στο Ιράν καθώς ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας επισκέπτεται την Ουάσινγκτον.
Η υγιής ζήτηση έχει επίσης υποστηρίξει τις τιμές των αργού πετρελαίου, αλλά η αμείωτη άνοδος της παραγωγής ακατέργαστου αργού πετρελαίου δημιουργεί κέρδη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης