Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 63 δολάρια το αργό, στα 67 δολάρια το Brent

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 63 δολάρια το αργό, στα 67 δολάρια το Brent
Στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές ανησυχίες
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σε υψηλό  τριών εβδομάδων την Τρίτη 20/3/2018  καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή και η πιθανότητα περαιτέρω πτώσης της παραγωγής της Βενεζουέλας συνέβαλαν στην αντιστάθμιση των αρνητικών επιπτώσεων από την αυξανόμενη παραγωγής αργού στις ΗΠΑ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκαν  κατά  1,34 δολάρια, ή 2,2%, στα 63,40 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων. Τα πιο ενεργά προθεσμιακά συμβόλαια May US αυξήθηκαν από $ 1,43 σε $ 63,56 το βαρέλι στις 2:20 μ.μ. ET
Τα συμβόλαια του  Brent έφθασαν στα  67,41 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένα κατά 1,36 δολάρια ή 2,1%, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Περί τις 22: 40 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 63,42 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,16% και το Brent ενισχυόταν κατά 2% στα 67,37 δολάρια το βαρέλι.
"Η γεωπολιτική έχει έρθει στο προσκήνιο στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, κυρίως επειδή ο Σαουδάραβας πρίγκιπας βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ όπου το θέμα του Ιράν αναμένεται να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη", δήλωσε ο Abhishek Kumar, ανώτερος ενεργειακός αναλυτής της Interfax Energy's Global Gas Analytics στο Λονδίνο.
Ανησυχία στην αγορά προκαλεί και η πτώση της παραγωγής στη Βενεζουέλα, η οποία μειώθηκε στο μισό  από το 2005 σε λιγότερο από 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης