Χρηματιστήριο & Αγορές

Ανοδικό γύρισμα της Wall Street - Πάνω από 200 μονάδες ενισxύεται ο Dow

Ανοδικό γύρισμα της Wall Street  - Πάνω από 200 μονάδες ενισxύεται ο Dow
Σε ανοδική πορεία γύρισε σήμερα 5/3/2018 η Wall Street.
Η αγορά άνοιξε με οριακές μεταβολές εν μέσω των επίμονων ανησυχιών για έναν εμπορικό πόλεμο, που πυροδότησαν οι εξαγγελίες του προέδρου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα περί επιβολής δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.
Περί τις 19:55, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,87% στις 24.751μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,89% στις 2.715 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,86% υψηλότερα, στις 7.319 μονάδες.
Την Παρασκευή (2/3), η Wall έκλεισε με οριακές μεταβολές, με τον Dow Jones να «μαζεύει» τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα και τους S&P 500 και Nasdaq να γυρίζουν σε θετικό έδαφος.
Ωστόσο, νέες δηλώσεις του Donald Trump το σαββατοκύριακο ήρθαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες, ασκώντας ιδιαίτερα πιέσεις στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Ο Trump έγραψε στο «Twitter» πως εάν η ΕΕ επιθυμεί να αυξήσει περαιτέρω «τους ήδη υψηλούς δασμούς και τα εμπόδια για τις αμερικανικές εταιρείες», τότε οι ΗΠΑ θα επιβάλουν φόρους στους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Στη Φρανκφούρτη, οι μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler και BMW υποχωρούν σήμερα κατά 1,8% και 2,4% αντίστοιχα, ενώ της Volkswagen καταγράφει πτώση 2,2%.
Οι ΗΠΑ αποτελούν μεγάλο αγοραστή μοντέλων που κατασκευάζουν οι γερμανικές εταιρείες πολυτελών αυτοκινήτων, αντιπροσωπεύοντας ένα μεγάλο κομμάτι των παγκόσμιων κερδών των εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανιών.
Αυτό καθιστά τις γερμανικές εταιρείες ιδιαίτερα ευάλωτες, εάν ο προστατευτισμός του Trump πυροδοτήσει αντίποινα.
Το ελληνικό ETF GREK υποχωρεί κατά 1,6%, στα 10,10 δολ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης