Χρηματιστήριο & Αγορές

Νότια Αφρική: Καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμφωνιών για έργα αιολικής ενέργειας

Νότια Αφρική: Καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμφωνιών για έργα αιολικής ενέργειας
Προβλήματα αντιμετωπίζει η Eskom – Πιέσεις από την Νοτιοαφρικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας
Η Νοτιοαφρικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ζήτησε από την κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνίες αγοράς ενέργειας προκειμένου να προχωρήσουν τα εγκεκριμένα έργα που έχουν καθυστερήσει για τρίτη χρονιά.
"Η ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση των PPA με μεγάλη καθυστέρηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους πολλούς Νοτιο αφρικανούς, των οποίων οι θέσεις εργασίας κινδυνεύουν σε έναν τομέα που πλήττεται  από εκτεταμένη αβεβαιότητα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Brenda Martin σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι συμφωνίες αποτελούν μέρος ενός προγράμματος του Υπουργείου Ενέργειας το οποίο έλαβε χώρα μετά την άρνηση της κρατικής Eskom Holdings SOC Ltd. να υπογράψει τα συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας. Η εταιρεία κοινής ωφέλειας  βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άθλια οικονομική κατάσταση και αδύναμη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια.
Η ένωση εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις αλλαγές του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Cyril Ramaphosa, που περιλαμβάνουν τον διορισμό του Jeff Radebe ως υπουργού Ενέργειας και του Pravin Gordhan για την επίβλεψη έξι μεγάλων κρατικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Eskom. Η ένωση ζήτησε να ορισθεί ημερομηνία για τη σύναψη των συμφωνιών καθώς "βασικά νομικά έγγραφα θα λήξουν" στις 31 Μαρτίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης