Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος πάνω από 2% στο πετρέλαιο – Στα 60 δολ. το αργό, στα 64 το brent

Άνοδος πάνω από 2% στο πετρέλαιο – Στα 60 δολ. το αργό, στα 64 το brent
Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) σε σχέση με τις προσδοκίες για αύξηση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο πάνω από 2% την Τετάρτη 14/2/2018  καθώς τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο και ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε ότι οι παραγωγοί πετρελαίου δεν θα τερματίσουν πρόωρα μια συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής.
Το αμερικανικό  West Texas Intermediate έληξαν την συνεδρία της Τετάρτης με $ 1,41, ή 2,4%, στα $ 60,60 το βαρέλι. Τα συμβόλαια του Brent αυξήθηκαν κατά 1,68 δολ.,ή 2,7%, στα $ 64,40 το βαρέλι μέχρι τις 2:29 μ.μ. ET.
Περί τις 22:45 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 60,80 δολάρια με άνοδο 2,72% και το brent στα 64,45 δολάρια με κέρδη 2,76%.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) σε σχέση με τις προσδοκίες για αύξηση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα υποχώρησαν και πάλι στο κέντρο αποθήκευσης του Cushing, της Οκλαχόμα και έχουν μειωθεί στο μισό από τις αρχές Νοεμβρίου.
Οι ρυθμοί διύλισης μειώθηκαν καθώς οι διυλιστές των ΗΠΑ μειώνουν τη δραστηριότητα για εποχική συντήρηση. Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια, περισσότερο από το αναμενόμενο.
Επίσης η  συνεχιζόμενη αδυναμία του δολαρίου ΗΠΑ καθώς και η οικονομική ανάπτυξη υποστήριζαν κάπως την αγορά πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης