Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη στην Wall Street – Πάνω από 400 μονάδες κέρδισε Dow

tags :
Κέρδη στην Wall Street – Πάνω από 400 μονάδες κέρδισε Dow
Άνοδος πάνω από 1% για S & P και Nasdaq
Με ισχυρή άνοδο έκλεισε η Wall Street  τη Δευτέρα 12/2/2018, καθώς οι κύριοι δείκτες ανέκαμψαν από τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις τους σε δύο χρόνια.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε 410 μονάδες υψηλότερα  ή 1,70%  στις 24601,27 μονάδες και ενδοσυνεδριακά ενισχύθηκε έως και 574,26 μονάδες.
Η DowDuPont και η Apple ήταν οι μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στο Dow, προχωρώντας κατά 3,4% και 4% αντίστοιχα.
O S & P 500 κέρδισε 1,39%, και έκλεισε στις 2656 μονάδες με τα υλικά και την πληροφορικής να είναι οι τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,56% στις 6981,96 μονάδες.
Οι μετοχές της Amazon, της Bank of America και της Apple - οι οποίες υποχώρησαν αισθητά την περασμένη εβδομάδα - αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 2,5%.
Ο JJ Kinahan, της TD Ameritrade, δήλωσε ότι η αγορά προσπαθεί να βρει το σημείο ισορροπίας της μετά τις άγριες ταραχές της περασμένης εβδομάδας.
"Υπάρχει περισσότερη μεταβλητότητα μπροστά. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να ξεπεραστούν" σημείωσε.
Οι μετοχές των Dow και S & P 500 υποχώρησαν 5,2% την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας τις χειρότερες εβδομαδιαίες αποδόσεις τους από τον Ιανουάριο του 2016.
Ο Nasdaq υποχώρησε 5,1%, σημειώνοντας την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Φεβρουάριο του 2016.
Οι κύριοι δείκτες έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα σε υψηλό  με τον  Dow να σημειώνει άνοδο 330 μονάδων την Παρασκευή, ενώ τα S & P 500 και Nasdaq κέρδισαν πάνω από 1,4%.
Ο Dow των 30 μετοχών έκλεισε πάνω από 1.000 πόντους δύο φορές την περασμένη εβδομάδα και αυξήθηκε περισσότερο από 300 πόντους σε άλλες δύο  ημέρες διαπραγμάτευσης.
Ο S & P 500, κατέγραψε  κινήσεις μεγαλύτερες του 1% στις τέσσερις από τις πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης την περασμένη εβδομάδα.
"Αυτό μοιάζει με μια διορθωτική φάση και όχι με την αρχή μιας αγοράς αρκούδων", δήλωσε η Katie Stockton, της Fairlead Strategies.
"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον δείκτη πριν από αυτή την πώληση ήταν το συναίσθημα και έχουμε δει ότι πηγαίνουν από υπερβολικά διογκωμένα σε υπερβολικά bearish."
Ωστόσο, η Stockton σημείωσε ότι μπορεί να χρειαστούν μερικές ακόμη εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διόρθωση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης