Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου με αναπτερωμένες ελπίδες για μείωση της παραγωγής

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου με αναπτερωμένες ελπίδες για μείωση της παραγωγής
Η τιμή του Brent αυξάνεται κατά 11 σεντς ή 0,20% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 54 δολάρια το βαρέλι.
Ανοδικά κινούνται σήμερα Παρασκευή (9/12) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς στις αγορές επικρατεί αυξημένη αισιοδοξία, ότι οι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ θα συμφωνήσουν στην αυριανή συνάντηση στη Βιέννη με τον ΟΠΕΚ να μειώσουν και την δική τους παραγωγή.
Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent αυξανόταν κατά 11 σεντς ή 0,20% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 54 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) αυξανόταν κατά 29 σεντς ή 0,57% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 51,13 δολάρια το βαρέλι.
Οι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους παραγωγούς με εξαίρεση τις ΗΠΑ, θα συναντηθούν αύριο Σάββατο στη Βιέννη με τους επικεφαλής του ΟΠΕΚ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για μείωση της συνολικής παραγωγής των πρώτων κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο του 2017 και για 6 μήνες.
Υπενθυμίζεται, ότι τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν στις 30 Νοεμβρίου να μειωθεί η δική τους συνολική παραγωγή κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο του 2017 και για 6 μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης