Χρηματιστήριο & Αγορές

Γιατί καταρρέει η Wall Street; - Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση της Goldman Sachs

Γιατί καταρρέει η Wall Street; - Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση της Goldman Sachs
Εάν τάση παραμείνει πτωτική ή επιδεινωθεί, είναι λογικό να δούμε πωλήσεις έως 190 δισεκατομμύρια δολάρια διεθνώς σε ένα μήνα υποστηρίζει η Goldman Sachs...μόνο από CTA
Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την κατάρρευση της Wall Street;
Το κραχ ήταν επικών διαστάσεων ο Dow Jones έχασε έως 1.500 μονάδες ενδοσυνεδριακά ενώ ο δείκτης φόβου VIX εκτοξεύτηκε +124% στις 38,8 μονάδες που αποτελεί την 3η μεγαλύτερη αύξηση στην ιστορία του δείκτη.
Με βάση την Goldman Sachs στις 2.735 μονάδες ο δείκτης βαρόμετρο S & P 500 θα οδηγήσει σε πιο επιθετικές πωλήσεις από τα αμοιβαία κεφάλαια και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.
Τα CTA (διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων μελλοντικής εκπλήρωσης) αποτελούν μια κατηγορία επενδυτών που διαχειρίζονται 70 δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών μετοχών και 190 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εάν τάση παραμείνει πτωτική ή επιδεινωθεί, είναι λογικό να δούμε πωλήσεις έως 190 δισεκατομμύρια δολάρια διεθνώς σε ένα μήνα
 
Η διαφορά μεταξύ risk parity και CTA:

Τα CTA (διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων μελλοντικής εκπλήρωσης) διαφέρουν από τα risk parity.
Τα risk parity είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική με αρνητικά συσχετισμένα περιουσιακά στοιχεία που είναι ευαίσθητα στις διακυμάνσεις ενώ παρακολουθούν στενά την συσχέτιση ομολόγων / μετοχών.
Τα CTA είναι επενδύσεις μεγάλης / μικρής στρατηγικής που αποσκοπούν στη συγκράτηση των τάσεων στην αγορά (προς οποιαδήποτε κατεύθυνση)
Τα CTA θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε καθεστώς αναγκαστικής πώλησης εάν κυριαρχήσει η πτωτική τάση στις αγορές.
Εφόσον οι CTAs προσπαθούν να καταγράψουν τις τάσεις στην αγορά, είναι πιθανό να ασκήσουν επιπλέον πιέσεις προς τα κάτω στις αγορές, εάν ενεργοποιηθεί το μοντέλο εξαναγκαστικών πωλήσεων.
Με βάση την Goldman Sachs αναμένονται πωλήσεις 40 δισεκ. δολ. σε μια εβδομάδα και 80 δισεκατομμύρια δολάρια για το επόμενο 1 μήνα.
Αυτό οφείλεται στην αρνητική βραχυπρόθεσμη τάση σε πολλές αγορές, στις μεσαίες τάσεις σε μερικές (ιδίως στην Ευρώπη και τον Καναδά) και σε ορισμένα VaR που διακινδυνεύουν από την υψηλότερη μεταβλητότητα.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης