Χρηματιστήριο & Αγορές

Ισχυρές πιέσεις στις αγορές της Ευρώπης λόγω Fed και ΟΠΕΚ

Ισχυρές πιέσεις στις αγορές της Ευρώπης λόγω Fed και ΟΠΕΚ
Αρνητικά επιδρά στην επενδυτική διάθεση η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής τον Σεπτέμβριο
Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed, καθώς εντείνονται οι προσδοκίες για μία νέα αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Αρνητικά επιδρά στην επενδυτική διάθεση και οι πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής τον Σεπτέμβριο, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ ετών.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,8% στις 6.966 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει απώλειες 1,2% στις 10.384 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 1,42% στις 4.389 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,04% στις 335,11 μονάδες.
Πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, με τη Deutsche Bank να υποχωρεί 2% στη Φρανκφούρτη.
Η Commerzbank σημειώνει πτώση 1,9%.
Στην Ιταλία η Unicredit σημειώνει πτώση 0,8%.
Τα παρεμβατικά επιτόκια της Federal Reserve θα μπορούσαν να αυξηθούν «αρκετά σύντομα» αν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να ανακάμπτει, όπως υποστήριξαν πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Fed στη σύνοδο της περίφημης επιτροπής νομισματικής πολιτικής FOMC το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου 2016.
Αυτό αποκάλυψαν τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνόδου της FOMC που δόθηκαν σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στη δημοσιότητα, στην οποία τα επιτόκια της Fed αφέθηκαν αμετάβλητα.
Συνολικά 17 αξιωματούχοι της Fed συμμετείχαν στη συνεδρίαση της FOMC, εκ των οποίων δέκα με δικαίωμα ψήφου.
Εξ αυτών, τρεις αξιωματούχοι υποστήριξαν την ανάγκη άμεσης αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ - που αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία τον Δεκέμβριο του 2015 - όμως μεταξύ των υπολοίπων επτά καταγράφηκε ασυμφωνία για τον χρονισμό και τις προϋποθέσεις μιας επόμενης αύξησης των επιτοκίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης