Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου

Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου
Η τιμή του Brent κερδίζει 47 σεντς ή 0,89% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο και διαπραγματεύεται στα 53,47 δολάρια το βαρέλι.
Ανοδική τροχιά ακολουθούν πλέον οι τιμές του πετρελαίου σήμερα (8/12) μετά από μία μικρή υποχώρηση που σημείωσαν το πρωί, συνεπεία της διολίσθησης του δολαρίου και της πτώσης των αποδόσεων των ομολόγων.
Περί τις 16:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent κερδίζει 47 σεντς ή 0,89% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο και διαπραγματεύεται στα 53,47 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) κερδίζει 46 σεντς ή 0,92% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο και διαπραγματεύεται στα 50,23 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η υποχώρηση του δολαρίου ενίσχυσε την δυνατότητα των χωρών που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα για εισαγωγές, ενώ ο συνδυασμός της διολίσθησης του αμερικανικού νομίσματος με την παράλληλη μείωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στρέφει τους επενδυτές προς τον «μαύρο χρυσό».
Αυτοί οι δύο παράγοντες φαίνεται ότι είναι αρκετά ισχυροί, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, για την επιστροφή των επενδυτών στην αγορά πετρελαίου παρά τις όποιες ανησυχίες για το αν τελικά θα εφαρμοστεί πιστά η συμφωνία του ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής, που οδήγησε τις προηγούμενες ημέρες σε απώλειες 2 δολαρίων ανά βαρέλι, τόσο για το Brent, όσο και για το αμερικανικό αργό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης