Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες για το πετρέλαιο – Στα 64 δολάρια το αργό, στα 68 το brent

Απώλειες για το πετρέλαιο – Στα 64 δολάρια το αργό, στα 68 το brent
Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται σύντομα να υπερβεί τα 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη μέρα την Τρίτη 30/1/2018, λόγω της συνεχιζόμενης της παραγωγής  στις ΗΠΑ, ενώ οι επιφυλακτικοί επενδυτές πώλησαν μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του  West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά $ 1,06, ή 1,6%, στα $ 64,50 το βαρέλι.
Τα συμβόλαια του  Brent υποχώρησαν κατά  45 σεντς στα 69,01 δολάρια το βαρέλι στις 2:29 π.μ.
"Υπάρχουν τόσες μακροπρόθεσμες θέσεις στην αγορά που  τώρα αποκομίζουν  κέρδη", δήλωσε ο Tariq Zahir, αναλυτής της Tyche Capital Advisors, αναφερόμενος στους εμπόρους που έχουν τοποθετήσει στοιχήματα ότι οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Η εκτίμηση ότι η αμερικανική παραγωγή έχει αυξηθεί σημαντικά αλλά και ότι υπάρχει διεύρυνση –η πρώτη μετά από 11 εβδομάδες πτώσης- των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού, αποτελούν δύο παράγοντες που συμβάλλουν στην πτωτική πορεία της πετρελαϊκής αγοράς.
 Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται σύντομα να υπερβεί τα 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Με την αρνητική συσχέτιση του πετρελαίου με το δολάριο να φτάνει στο ισχυρότερο επίπεδο σε  ένα μήνα,  και οι συνεχιζόμενες ενδείξεις ισχυρής ζήτησης για αργό πετρέλαιο δεν ήταν αρκετές για να αποφευχθούν τα κέρδη μετά την άνοδο της περασμένης εβδομάδας στα υψηλά τριετίας.
Περί τις 20:52 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 64,50 δολάρια το βαρέλι με πτώση 1,82% και το brent στα 68,83 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 0,91%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης