Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες στην Wall Street - Έχασε τα κέρδη μετά την άνοδο του Dow στις 26.000 μονάδες

tags :
Απώλειες στην Wall Street - Έχασε τα κέρδη μετά την άνοδο του Dow στις 26.000 μονάδες
Ο Dow "έσπασε" για πρώτη φορά το φράγμα των 26.000 μονάδων
Χαμηλότερα έκλεισε την Τρίτη 16/1/2018 η Wall Street «αποχωρώντας» από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν καταγραφεί  νωρίτερα στη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τη δυνατότητα διακοπής της κυβέρνησης.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε 10 μονάδες χαμηλότερα στις 25793,12 μονάδες με απώλειες 0,04%.
Στα υψηλά της συνεδρίασης, ο δείκτης διαπραγματεύθηκε με άνοδο 283 μονάδων υψηλότερα και για πρώτη φορά ξεπέρασε τις  26.000 μονάδες.
Ο Dow σημείωσε επίσης τη μεγαλύτερη ανατροπή μιας ημέρας από τις 10 Φεβρουαρίου 2016.
Ο S & P 500 έκλεισε 0,35% χαμηλότερα στις 2776,42 μονάδες.
Ο δείκτης είχε διαπραγματευτεί πάνω από τις 2.800 για πρώτη φορά νωρίτερα στη σύνοδο.
Ο  Nasdaq έχασε επίσης τα κέρδη του, σημειώνοντας απώλειες 0,5% στις 7223,69 μονάδες.
Το Κογκρέσο πρέπει να περάσει νομοσχέδιο για τις δαπάνες μέχρι την Παρασκευή για να αποφύγει τη διακοπή της κυβέρνησης. Σημείο αμφισβήτησης μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατών είναι το νομοσχέδιο μετανάστευσης το οποίο οι Δημοκρατικοί θέλουν να περάσουν. Οι συνομιλίες αυτές περιπλέκουν τις προσπάθειες για να παραμείνει ανοικτή η κυβέρνηση.
"Οι βασικές δημοκρατικές εκλογικές περιφέρειες απαιτούν οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου να επιμείνουν στο να καταστεί η DACA μέρος της νομοθεσίας προϋπολογισμού «πρέπει να περάσει» για να διατηρηθεί η κυβέρνηση ανοικτή», δήλωσε ο L. Thomas Block, της  Fundstrat Global Advisors.
"Η DACA είναι στην πραγματικότητα το εύκολο ζήτημα για έναν συμβιβασμό στον προϋπολογισμό. Χρειάζεται πιο δύσκολη νομοθεσία για την αποφυγή περικοπών στις αμυντικές και μη αμυντικές δαπάνες στο πλαίσιο της δέσμευσης που απαιτείται από τον προϋπολογισμό του 2011", ανέφερε ο Block.
Ο δείκτης Cboe Volatility ( Vix), ο οποίος θεωρείται ο δείκτης φόβου στην αγορά, αυξήθηκε κατά 14,5% στις 11,63 μονάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης