Χρηματιστήριο & Αγορές

Ποιες είναι οι 4 εναλλακτικές ενεργειακές μετοχές για το 2018 των διεθνών αγορών

Ποιες είναι οι 4 εναλλακτικές ενεργειακές μετοχές για το 2018 των διεθνών αγορών
Αυτές οι εταιρείες εναλλακτικής ενέργειας που περιλαμβάνονται στις επιλογές που έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν σημαντικά  κέρδη στους επενδυτές το 2018
Η κλιματική αλλαγή και η αξιοποίηση του περιβάλλοντος φέρνουν στο προσκήνιο της παγκόσμιας αγοράς τις καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ειδικότερα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα, οι παραδοσιακές ενεργειακές εταιρείες αναμφισβήτητα θα κυριαρχούν στον ενεργειακό τομέα.
Οι εταιρείες εναλλακτικής ενέργειας που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά κέρδη στους επενδυτές το 2018.
Οι μετοχικοί χάρτες σε καθεμία από αυτές τις εταιρείες παρουσιάζουν θετικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανοδική πορεία το 2018
Η εναλλακτική ενέργεια είναι αρκετά σημαντική τώρα που οι επενδυτές μπορούν να βρουν εταιρείες που είναι εξαιρετικά βιώσιμες.
Όλες οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο έχουν ιστορικό ασφαλιστικών συμβάσεων για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

NRG Yield
Δεν πρόκειται για ένα καθαρό ενεργειακό παιχνίδι, αλλά διαθέτει και εκμεταλλεύεται περιουσιακά στοιχεία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012. Από το Φεβρουάριο του 2017,  διαμορφώνει
ται ένα ανοδικό κανάλι τιμών.
Παρά την διόρθωση στα τέλη Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο, η απόδοση το 2017 ήταν 19% καθώς η εταιρία υπερέβη τις προβλέψεις.
Κεφαλαιοποίηση 2,699 δισ δολ.
Τιμή 28,70 δολ. EPS 0,33 δολ. ΜΕΡΙΣΜΑ 1,15 δολ.

Pattern Energy Group Inc
Αυτή η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο κατέχει έργα αιολικής ενέργειας. Πουλά ενέργεια σε τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Οι επενδύσεις βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Χιλή. Η τιμή της μετοχής αυξανόταν καθ 'όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου του 2017, αλλά από το Σεπτέμβριο σημείωσε πτώση.
Ενώ η τιμή των μετοχών έχει τείνει προς τα κάτω τους τελευταίους μήνες, στα τρέχοντα επίπεδα προσφέρει ελκυστική μερισματική απόδοση 7,83%.
Κεφαλαιοποίηση 2,102 δισ δολ
Τιμή 21,50 δολ.ΜΕΡΙΣΜΑ 1,69 δολ.

Atlantica Yield PLC
Η Atlantica κατέχει περιουσιακά στοιχεία ανανεώσιμης ενέργειας. Παράγει ενέργεια μέσω της ηλιακής και αιολικής τεχνολογίας.
Τα έσοδα έχουν δείξει σταθερή άνοδο για τέσσερα συνεχόμενα έτη, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Οι αγοραστές στην μετοχή ενεργοποιήθηκαν στις αρχές του 2017 και αγόρασαν μετοχές, δίνοντας στην μετοχή την δυνατότητα να σπάσει ο Κινητός Μέσος Όρος των 50 ημερών αυτόν των 200.
Ενώ η τιμή είχε διακύμανση κατά το 2017 έδειχνε σταθερή στήριξη στα 19 δολάρια και ξεκίνησε ξανά ανοδικά τον Οκτώβριο του 2017.
Επιπλέον, η μερισματική απόδοση της Atlantica είναι πάνω από 5%.
Τιμή 21,07
Κεφαλαιοποίηση 2,16 δισ δολ.ΜΕΡΙΣΜΑ 1,16 δολ.

Covanta Holding Corporation
Η Covanta Holding παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης απορριμάτων και αποβλήτων σε πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνογνωσία που μετατρέπει τα απόβλητα σε ενέργεια.
Η Covanta διαθέτει 45 εργοστάσια που ασχολούνται με τη μετατροπή των αποβλήτων και η εταιρεία πουλά μέταλλο που αποτελεί υποπροϊόν της διαδικασίας μετατροπής των αποβλήτων.
Η Covanta μπορεί να είναι δελεαστική για τους επενδυτές που ζητούν μερισματική απόδοση.
Τιμή 16,95 δολ
Κεφαλαιοποίηση 2,16 δισ δολ.MEΡΙΣΜΑ 1 δολ.
Τα δεδομένα αυτά αποτελούν πηγή πληροφόρησης για τον αναγνώστη και όχι προτροπή για αγορά ή πώληση μετοχών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης