Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών λόγω αυξημένης παραγωγής

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών λόγω αυξημένης παραγωγής
Η τιμή του Brent υποχωρεί 36 σεντς ή 0,6% στα 51,45 δολάρια το βαρέλι.
Συνεχίζεται η πτώση τιμών του πετρελαίου σήμερα (13/10), μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) που παρουσίασαν περαιτέρω αύξηση της παραγωγής των κρατών-μελών του.
Η τιμή του Brent υποχωρεί 36 σεντς ή 0,6% στα 51,45 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 38 σεντς ή 0,7% στα 49,80 δολάρια το βαρέλι.
Η παραγωγή του ΟΠΕΚ το Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 220.000 βαρέλια την ημέρα σε 33.390.000 βαρέλια.
Η ισχυρή παραγωγή από τον ΟΠΕΚ εν μέσω φωνών για τη μείωση της προδίδει την επιθυμία των κρατώ-μελών του ΟΠΕΚ να προστατεύσουν τα μερίδια αγοράς τους, ακόμη και σε μια εποχή που οι τιμές έχουν καταρρεύσει.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές αντιδρούν επιφυλακτικά και έναντι της δέσμευσης της Ρωσίας, ότι θα ακολουθήσει την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.
Αυτό επιβεβαιώνει ο αναλυτής της OptionsXpress, Ben Le Brun, προσθέτοντας ότι η αβεβαιότητα θα περιορίσει πιθανότατα τις τιμές του αργού πετρελαίου κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.
Από την άλλη, η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, θα δώσει το έναυσμα στους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ να αυξήσουν την παραγωγή τους.
Ένα ακόμη στοιχείο που οδηγεί σε πτώση τις τιμές, είναι η πιθανή αύξηση των εγχώριων αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, που πιθανόν αυξήθηκαν κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 7 Οκτωβρίου με βάση την πρόβλεψη από το American Petroleum Institute.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης